Van Doorne breidt takenpakket uit met fondsenpraktijk

09 september 2021 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Van Doorne heeft zijn dienstverlening uitgebreid met een Investment Managementpraktijk. Het is daarbij de bedoeling dat Daan Horsthuis en Harm-Paul Plas als specialisten optrekken in multidisciplinaire teams om innovatief advies te bieden aan onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheerders, pensioenfondsen en andere institutionele beleggers en verschillende binnen- en buitenlandse financiële instellingen.

Volgens het advocaten- en notarissenkantoor speelt Nederland een belangrijke rol binnen de internationale vermogensbeheermarkt, onder andere vanwege het feit dat in Nederland veel grote financiële instellingen, vermogensbeheerders, pensioenfondsen, verzekeraars en familiebedrijven zijn gevestigd. Van Doorne stelt dat de toenemende vraag naar specialistische kennis in deze branche aanleiding vormde om de praktijk met Horsthuis en Plas op- en uit te bouwen.

“Binnen ons kantoor leefde al langere tijd de ambitie om een fondsenpraktijk toe te voegen aan ons dienstenpalet”, legt Managing-partner Sakia Laseur uit. “Daarom zijn wij ontzettend blij en trots vooraanstaande experts als Daan Horsthuis als nieuwe partner en Harm-Paul Plas als counsel te mogen verwelkomen. We kijken uit naar de toegevoegde waarden die zij met hun kennis en kunde leveren aan onze cliënten en collega’s.”

Daan Horsthuis en Harm-Paul Plas - Van Doorne

High-end specialistisch werk

De focus van de nieuwkomers ligt op het structuren en documenteren van beleggingsfondsen (zoals private equity fondsen, hedge funds en vastgoedfondsen). Tevens adviseren ze vermogensbeheerders, pensioenfondsen en andere institutionele beleggers over onder andere discretionair en fiduciair/integraal vermogensbeheer en over de toezichtwet- en regelgeving op het gebied van (collectief) vermogensbeheer.

Horsthuis is verheugd dat hij en Plas de nieuwe praktijk meer gezicht kunnen geven. “Het is high-end specialistisch werk, waar steeds meer vraag naar is. Het is onze ambitie om samen met onze collega’s binnen kantoor onze cliënten een complete propositie te bieden, ook op het gebied van fund structuring en ander vermogensbeheerwerk. Het is mooi om dit samen met Harm-Paul te doen. Het doel is om snel te kunnen uitbouwen. Van Doorne biedt daartoe een prachtige voedingsbodem.”