Van Doorne adviseert betaalbedrijf TerraPay tijdens spin-out

09 maart 2020 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

TerraPay verwelkomt tijdens een spin-out een handvol nieuwe aandeelhouders, waaronder het Nederlandse investeringsfonds Prime Ventures, het investeringsfonds Partech en IFC, onderdeel van de Wereldbank. De nieuwe aandeelhouders investeren gezamenlijk $9,6 miljoen in de Nederlandse fintech-onderneming. Advocaten van Van Doorne stonden TerraPay bij op zowel regulatoir vlak als omtrent de acquisitie.

TerraPay is een spin-out van het Indiase telecombedrijf Mahindra Comviva, dat weer onderdeel is van conglomeraat Tech Mahindra. Het bedrijf is echter gevestigd in Den Haag. Vanuit de hofstad beheert TerraPay een softwareplatform om internationale overschrijvingen te doen. Het platform is te gebruiken door banken, mobiele betaaldiensten en geldwisselkantoren, die hun betaalsystemen onderling kunnen verbinden. 

De onderneming is vooral populair onder arbeidsmigranten, die via klanten van TerraPay – zoals Visa of Moneygram – relatief goedkoop en snel kleine sommen geld kunnen overmaken naar hun thuisland. Zodoende kunnen zij het thuisfront op een meer regelmatige basis van inkomsten voorzien, vergeleken met wanneer ze het moeten ‘opsparen’ om in grotere batches over te maken. 

Het management ziet flinke groeikansen en zocht daarom naar investeringskapitaal. Dat vond het in de investeringsfondsen Prime Ventures, Partech en International Finance Corporation (IFC). Zij investeren $9,6 miljoen in TerraPay. Om niet voor vervelende verrassingen te komen staan schakelde men Van Doorne in. “Wij zijn als team erg trots dat wij met de diverse disciplines TerraPay hebben kunnen assisteren bij dit milestone event, op zowel het regulatory vlak als ten aanzien van de acquisitie en investering”, zegt Friso Foppes, FinTech/M&A-advocaat en partner bij Van Doorne. “Met de nieuwe aandeelhouders en de kapitaalinjectie die zij hebben gedaan, is TerraPay nu in staat de beoogde doorgroei vanuit het Nederlandse hoofdkantoor te versnellen.”