BNP Paribas introduceert consumptief krediet voor zzp’ers

26 januari 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het aantal zelfstandigen in Nederland groeit hard: inmiddels zijn er meer dan één miljoen zzp’ers actief op de Nederlandse arbeidsmarkt. Hoewel daarmee “onze manier van werken en leven” steeds meer verandert, stelt BNP Paribas Personal Finance dat de wereld van de financiële dienstverlening niet altijd even snel mee verandert. Bijvoorbeeld op het gebied van consumptief krediet.

Tot voor kort was het aanvragen van een consumptief krediet voor zzp’ers namelijk een moeilijk proces, waarin “de keuzes klein waren en de beperkingen groot”. De bank heeft daarom besloten om zijn ‘Persoonlijkste Lening’ – een lening die klanten van de bank kunnen afsluiten voor persoonlijke doeleinden – ook beschikbaar te stellen voor zelfstandigen. Een dergelijke lening was vooralsnog alleen toegankelijk voor mensen met een vast inkomen.

BNP Paribas Personal Finance stelt dat daarmee de mogelijkheden voor zzp’ers om verantwoord te lenen worden uitgebreid en dat de bank tevens aansluit op de maatschappelijke verschuivingen. Twee jaar geleden introduceerde de bank ook al een consumptieve lening (de Persoonlijkste Sr. Lening), specifiek voor consumenten van 60 tot 74 jaar.

BNP Paribas introduceert consumptief krediet voor zzp’ers

Een verantwoorde leenoplossing

Reinier van Fulpen, Algemeen Directeur bij BNP Paribas Personal Finance, legt uit dat de flexibilisering van de arbeidsmarkt een ontwikkeling is die niet meer weg te denken is in de Nederlandse samenleving. “Desondanks kunnen zzp’ers bijna nergens terecht voor de financiering van hun wensen.”

“Dat wilden we veranderen. Door de Persoonlijke Lening aan te passen voor zelfstandigen – het is volgens Van Fulpen vooraf duidelijk wat de looptijd is en wat er wordt gefinancierd – kunnen we nu ook zelfstandigen van een verantwoorde leenoplossing voorzien.”