Enigma Consulting en Drillster ontwikkelen ‘effectievere’ KYC-training

26 november 2021 Banken.nl 2 min. leestijd

Enigma Consulting heeft voor de adaptieve leerapplicatie van Drillster gekozen om zijn “nieuwe en effectievere” Know Your Customer (KYC)- en anti-witwas trainingen te ontwerpen. Volgens het consultancybedrijf omvatten de nieuwe digitale leermodules – door de beide partners samen ontwikkeld – alle cruciale compliancekennis, die professionals in de financiële sector nodig hebben om witwaspraktijken, fraude en terrorismefinanciering te voorkomen.

Daarbij wordt gebruikgemaakt van de Drillster-leermethode, waarmee medewerkers “sneller en effectiever leren”. De leerapplicatie van Drillster berekent bijvoorbeeld wanneer kennis wegzakt als deze niet wordt onderhouden. Wanneer dit dreigt te gebeuren, ontvangen de deelnemers een waarschuwing waardoor ze weten wanneer ze weer de studieboeken in moeten duiken.

Tevens zorgen de adaptieve modules ervoor dat de kennisoverdracht wordt afgestemd op het individu en diens behoefte. Drillster claimt dat het gebruik van zijn innovatieve leertechnieken leidt tot 40% sneller leren en “minstens” 10% effectiever is vergeleken met traditionele leermethoden.

Enigma Consulting en Drillster ontwikkelen ‘effectievere’ KYC-training

De eerste module met basiskennis wordt opgevolgd door verdiepende trainingen die meer in detail treden. Het is vervolgens de bedoeling dat de cursist via praktijkcases en scenario’s, een goed inzicht in de clandestiene wereld van witwassen en terrorismefinanciering krijgt. Veranderingen in wet- en regelgeving op dit gebied, worden “eenvoudig” verwerkt in de leermodules.

Het verschil

Volgens Paul Jans, Managing Director bij Enigma Consulting, is de integriteit van het financiële stelsel van groot maatschappelijk belang. “Misbruik van dit stelsel door witwassen en terrorismefinanciering ondermijnen het publieke vertrouwen en ontwrichten onze maatschappij. Met deze innovatieve en praktische opleiding spijkeren cursisten hun kennis bij en krijgen ze inzicht in allerlei praktijkscenario’s van witwassen.”

“De strijd tegen witwassen, fraude en terrorismefinanciering is complex en vergt een continue bijscholing voor medewerkers”, vult Drillster CEO Marco van Sterkenburg zijn collega aan. “De Drillster manier van leren heeft al veel waarde toegevoegd in KYC-programma’s van grote financiële instellingen in binnen- en buitenland. Met onze expertise op het gebied van borging en retentie van kennis en competenties, en de inhoudelijke kennis van Enigma, bieden we innovatieve digitale leermiddelen die echt het verschil maken in het bestrijden van financiële fraude.”