Rabobank introduceert Duurzame Huisscan

30 september 2021 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Huiseigenaren kunnen sinds kort via de Rabobankwebsite of app hun huis door de ‘duurzame huisscan’ halen. Met een paar drukken op de knop ontvang je een persoonlijk duurzaamheidsadvies, inclusief bijbehorende offertes, mogelijke subsidies en een berekening van de terugverdientijd.

Rabobank-Directeur Wonen, Huib de Mulder, legt uit dat de samenwerking met NET2GRID en homeQgo heeft geleid tot de ontwikkeling van de tool in de app. Deze biedt klanten van de bank inzicht in de energieprestatie van de woning en hun huishouden. “Verduurzamen start vaak met inzicht. We nemen een drempel weg om in actie te komen tot minder energieverbruik."

“Dit doen we door onze klant op basis van dit inzicht te laten zien waar hij/zij de grootste impact kan maken in besparing. Met de tool krijgt onze klant ook inzicht in het rendement van de verduurzamingsmaatregelen en de invloed van de verduurzaming op zijn energieverbruik. Voor verduurzamingsmaatregelen in de woning kan iedere klant nu al terecht bij de Rabobank HuisScan.”

Rabobank introduceert Duurzame Huisscan

Van advies tot installatie

In de huisscan houdt homeQgo rekening met “duizenden” opties om een woning te verduurzamen. Geïnteresseerden worden gratis, persoonlijk en vrijblijvend geadviseerd in de – voor hen – beste opties, zoals het plaatsen van zonnepanalen of muurisolatie.

Op basis van het advies kunnen huiseigenaren vervolgens via homeQgo offertes aanvragen voor de daadwerkelijke verbouwing. “Zo helpen we je van duurzaamheidsadvies tot installatie, om jouw duurzame doel te bereiken”, aldus de Rabobank.