ING stapt na drie jaar weer uit Makelaarsland

27 augustus 2021 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ING en het bestuur van Makelaarsland hebben besloten om de digitale makelaar zelfstandig verder te laten gaan. Het nieuwe bestuur zal daarbij alle klanten en medewerkers overnemen, waarbij de dienstverlening aan de klanten onveranderd doorgaat.

Makelaarsland is in 2005 opgericht en opereert sindsdien onafhankelijk. Het bedrijf is de grootste digitale NVM makelaar van Nederland en helpt klanten bij de koop en verkoop van huizen. Voor de dienstverlening van Makelaarsland betalen klanten een vast laag tarief ongeacht de waarde en ligging van hun woning. Sinds de oprichting zijn via het bedrijf meer dan 54.000 huizen aangekocht en verkocht.

ING stapt na drie jaar weer uit Makelaarsland

In 2018 nam ING een meerderheidsbelang in Makelaarsland met als voornaamste ambitie de uitbreiding van de klantreis van de huizenkoper en versteviging van de positie op de Nederlandse hypotheekmarkt. Sindsdien hebben ING en Makelaarsland “intensief samengewerkt aan de dienstverlening van het platform, om zo Nederlanders een groter en completer aanbod te bieden”, zo stelt ING.

Waarom de bank na drie jaar alweer uitstapt is niet bekendgemaakt. Wel geeft ING aan voortdurende te evalueren “of onze investeringen het gewenste effect hebben”, wat doet vermoeden dat dit in het geval van Makelaarsland niet het geval was.

De nieuwe eigenaren willen Makelaarsland de komende tijd verder digitaliseren. Voor de voorgenomen overdracht is advies gevraagd aan de ondernemingsraad. Rond de overname zijn geen financiële details naar buiten gebracht.