Apple Pay beschikbaar voor creditcards Rabobank

18 november 2020 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De eerste tranche Rabobank creditcards die compatibel zijn met Apple Pay zijn inmiddels verstuurd aan klanten. Daarmee steekt Rabobank zowel ABN AMRO als ING de loef af. De functionaliteit is beschikbaar in zowel fysieke winkels als online, ook voor zakelijke klanten. 

Bij de introductie van Apple Pay voor reguliere betaalkaart moest Rabobank de concurrenten ABN AMRO en ING nog voor laten gaan, iets wat op sociale media regelmatig tot kritische vragen en opmerkingen leidde. Recent startte de bank met een grootscheepse vervanging van bestaande creditcards voor een nieuwe generatie creditcards, klaar voor nieuwe functionaliteiten waaronder dus Apple Pay.

“We zijn verheugd dat onze klanten vanaf vandaag ook Apple Pay kunnen gebruiken om creditcardbetalingen te doen. Hiermee maken we ons pakket aan mogelijkheden met Apple Pay compleet. Na de lancering van Apple Pay voor betaalkaarten zagen we al een flinke boost in mobiel betalen. Met deze stap verwachten we wederom een stijging”, aldus Michiel Kwaaitaal, directeur Betalen bij Rabobank.

Rabobank geeft aan dat het activeren van Apple Pay eenvoudig zelf te regelen is via de mobiel bankieren app van de bank. Daarvoor is overigens wel de meest recente versie nodig, al is het vanuit veiligheid zeer aan te raden om per definitie altijd de meest recente versie geïnstalleerd te hebben. Aankopen met Apple Pay zijn te verifiëren met Touch ID of Face ID, al naar gelang de mogelijkheden die het toestel biedt. 

Met deze functionaliteit is Rabobank de eerste Nederlandse bank die betalen met Apple Pay mogelijk maakt voor haar creditcards. Al zal men daar bij online bank Bunq misschien anders over denken. De vorig jaar gelanceerde Travel Card is namelijk ook compatibel met Apple Pay, al is er ruimte voor discussie of de Travel Card een creditcard is in de klassieke zin van het woord. Nog even los van de vraag of Bunq een bank dan wel een tech-bedrijf is.