Travel Card is eerste creditcard voor Bunq

23 mei 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Bunq introduceert de Travel Card, de eerste creditcard van de challenger bank. Bunq presenteert de pas vooral als oplossing voor op reis, getuige natuurlijk ook de naam Travel Card. De pas is er voor zowel individuen als bedrijven en wordt mede mogelijk gemaakt door Mastercard.

In Nederland kan men overal terecht met de oude vertrouwde pinpas. Er is geen winkelier die raar opkijkt wanneer gevraagd wordt of pinnen mogelijk is. Natuurlijk, zal het antwoord zijn. Eenmaal op reis wordt het een ander verhaal, zeker buiten Europa. Het boeken van een hotel, het huren van een auto of het tanken van brandstof in den vreemde kan vaak uitsluitend door gebruik te maken van een creditcard. Gebruikers van Bunq - ook wel Bunqers - moesten voorheen uitwijken naar andere partijen voor creditcarddiensten. Tot nu, want Bunq introduceert de Travel Card, een Mastercard creditcard voor individuele personen en voor bedrijven.

Mastercard BIN-nummer

De Travel Card is een Mastercard creditcard, voorzien van een BIN-nummer (bank identification number, red.). Het is dit verificatienummer waar hotels en autoverhuurbedrijven bijna altijd om vragen. Het verschil met een creditcard in de klassieke zin van het woord is dat er een positief saldo op de betaalrekening moet staan, omdat rood staan bij Bunq niet mogelijk is. Of het dan nog een creditcard genoemd kan worden? Ja en nee. De Travel Card is ook te gebruiken met Google Pay en Apple Pay, voor zover het in het betreffend land ondersteund wordt.

Travel Card is eerste creditcard voor Bunq

De kaart is beschikbaar voor gebruikers van Bunq Premium en van Bunq Business en is per vandaag aan te vragen. Bunq geeft aan geen extra kosten te rekenen voor de Travel Card, de kaart valt binnen de vaste prijs die gebruikers per maand betalen. Via de smartphone kunnen gebruikers bovendien diverse instellingen wijzigen en aan- of uitzetten. Bijvoorbeeld het limiet van de pas, het beheer van de CVC-beveiligingscodes of het blokkeren van de pas in het geval van verlies of diefstal.

Schuldenvrij reizen

Oprichter en CEO Ali Niknam is in elk geval in zijn nopjes met de nieuwe dienst van Bunq. “De Bunq Travel Card is de beste pas voor op reis, omdat het onze gebruikers in staat stelt om schuldenvrij de hele wereld over te reizen. Daarnaast betalen ze de echte wisselkoers en houden ze altijd volledige controle dankzij onze unieke beveiligingsmogelijkheden.”