IG&H gaat samenwerken met core banking platform Mambu

05 oktober 2020 Banken.nl 2 min. leestijd

Management-consulting firma IG&H heeft een samenwerking aangekondigd met Mambu, aanbieder van cloud based core banking platforms. Samen willen zij deze platforms ‘as a Service’ gaan aanbieden aan banken in de Benelux en digitale transformatie extra wind in de zeilen geven. 

IG&H is al enkele tientallen jaren actief in het ondersteunen van de financiële sector op het gebied van digitale uitdagingen en transformaties. In die jaren heeft het Utrechtse consultancybureau dus al heel wat verschillende ontwikkelingen meegemaakt. Een ontwikkeling die steeds meer terrein wint is de overstap van bancaire administraties – bijvoorbeeld betaalrekeningen of leningplatformen – van legacy systemen naar de cloud. En daar treffen IG&H en Mambu elkaar.

Mambu is een internationaal aanbieder van core banking software, aangeboden via een SaaS-oplossing. Via dergelijke cloud-software zijn banken beter in staat hun klanten te bedienen, sneller in te spelen op een veranderende vraag in de markt en de ‘cost of ownership’ te verlagen. Op deze manier helpen zij banken om meer ‘agile’ te zijn. Mambu heeft bovendien al ervaring opgedaan in Nederland, het bedrijf heeft namelijk online kredietverstrekker New10 – onderdeel van ABN AMRO – als klant. Een andere bekende naam is online bank N26. 

Een belangrijke propositie van Mambu ligt in de integratiemogelijkheden van banken met het voortdurend uitdijende en innoverende fintech-ecosysteem, via een aanbod van vooraf geleverde API’s. Voor IG&H is dat extra aantrekkelijk, betoogt Edmond Alblas, partner bij IG&H. “Mambu is de beste leverancier van cloud based core banking platforms ter wereld, is super snel groeiend en geeft ons toegang tot een enorm API-ecosysteem van fintech-leveranciers, klaar om de markt verder te veroveren.”

IG&H werkt voor zijn digitaliseringsactiviteiten nauw samen met Outsystems, een low-code ontwikkelplatform. Door de aansluiting van Mambu kan IG&H nu één overkoepelend totaalpakket bieden. “Een totaaloplossing die flexibiliteit, een snelle time-to-market, en transparantie in kosten garandeert.”

Koploper worden en blijven

Ook bij Mambu kijkt men positief naar de toekomst, specifiek door de samenwerking met IG&H. “Met meer dan 32 jaar ervaring in consulting en digitale transformaties stellen de experts van IG&H financiële instellingen in staat om koploper te worden en te blijven in hun markt”, aldus Michel Breeuwer, General Manager Benelux bij Mambu. 

“Wij zijn verheugd om de propositie van IG&H verder te versterken met Mambu’s SaaS core banking platform. Samen kunnen wij financiële instellingen helpen in iedere stap in hun digitale journey of transformatie door de beste oplossing op het gebied van SaaS core banking aan te bieden in combinatie met zorgvuldig advies en uitvoering op maat.”