ABN AMRO start online zakelijke kredietverlening met New10

25 september 2017 Banken.nl 2 min. leestijd

Bij New10 kunnen beloftevolle ondernemers uit het mkb online terecht voor financiering. De online financieringsdienst is een initiatief van ABN AMRO, dat hiermee inspeelt op een groeiende behoefte van ondernemers om hun zaken online te regelen.

Veel mkb-ondernemers hebben grote ambities om te groeien, maar het ontbreekt hen aan kapitaal om deze ambities ten uitvoer te brengen. ABN AMRO introduceert daarom New10, een online financieringsdienst die zich specifiek richt op jonge en veelbelovende bedrijven uit het mkb. Volgens ABN AMRO heeft het midden- en kleinbedrijf een belangrijke functie in de economie en is het een aanjager voor economische groei. Een groeiende groep ondernemers wil hun krediet bovendien graag volledig online afsluiten. Speciaal voor deze groep is New10 opgericht.

Online zakelijk lenen voor MKB ondernemers

New10 - zelf dus ook een mkb-onderneming - verstrekt kredieten van € 20.000 tot € 1 miljoen. Het moet daarnaast een sterke rol spelen in het vereenvoudigen en versnellen van het proces van financiering. Via de website kunnen ondernemers simpel hun krediet samenstellen, op basis van het doel, het soort bedrijf, de looptijd en de hoogte van de lening. Met behulp van schuifbalken kunnen ondernemers hun krediet exact opstellen naar hun voorkeur. Daarna kan meteen gecheckt worden of het krediet goedgekeurd wordt. De ondernemer uploadt transactiegegevens en jaarcijfers van de onderneming, waarna New10 automatisch de kredietwaardigheid controleert. New10 belooft de ondernemer binnen 15 minuten duidelijkheid.

Bij een positief besluit over de kredietwaardigheid van de startup kan de ondernemer het krediet binnen twee dagen op de bedrijfsrekening verwachten. Daphne de Kluis is CEO Commercial Banking bij ABN AMRO en legt de waarde van New10 verder uit: “New10 staat symbool voor onze visie op digitalisering en innovatie. Een ondernemende aanpak staat hierin centraal. We combineren interne kennis en ervaring van de bank met digitale vaardigheden en ideeën van buiten de bank. De volledig digitale aanpak van New10 speelt in op de wens van een groeiende groep ondernemers die alles online wil doen.”