Rabobank start met Huisscan voor verduurzamen woningen

02 oktober 2020 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

In samenwerking met HomeQGo is Rabobank deze week gestart met de Huisscan. De Huisscan voorziet consumenten van een online duurzaamheidsadvies, dat volledig op maat gesneden is. Ook de eigen wensen en het beschikbare budget zijn onderdeel van de vergelijking. De Huisscan is een product van Rabobank en HomeQGo, maar is ook beschikbaar voor niet-klanten van Rabobank.

De Huisscan zorgt voor inzicht voor mensen die zich afvragen waar ze moeten beginnen met het verduurzamen van hun woning. Hoewel de aankoop van een nieuwe woning een moment bij uitstek is om hierover na te denken, is de Huisscan ook prima inzetbaar voor huiseigenaren die geen plannen hebben om te verhuizen maar wel hun huis willen verduurzamen. Rabobank ziet in de Huisscan een probaat middel om de energietransitie een forse duw in de rug te geven. 

“Gebruikers van de scan krijgen op basis van objectieve gegevens, eigen wensen, persoonlijke informatie én budget een volledig online duurzaamheidsadvies”, vertelt Huib de Mulder, directeur Wonen bij Rabobank. 

“Deze gegevens worden verwerkt in een 3D model van de woning. Zo zien bezoekers direct het effect van de maatregelen op hun woning.” Met het persoonlijke advies in de hand kunnen zij direct een offerte opvragen opvragen bij HomeQGo. “Zo bieden we snel eenvoudige en concrete, gedegen advisering via één ervaren partij, waar je als huizenbezitter meteen mee aan de slag kunt.”

De snelheid en het overzicht dat de Huisscan biedt is volgens Rabobank een grote bijdrage voor verduurzaming van de gebouwde ruimte. Het is overigens niet alleen een Rabobank-feestje want de tool is ook beschikbaar voor Nederlanders die geen klant zijn van Rabobank. De tool is gratis beschikbaar op de website en in de app van de bank, al moet je voor dat laatste natuurlijk wel klant zijn.