Rabo Frontier Ventures stapt in nieuw fonds Holtzbrinck Ventures

02 juli 2020 Banken.nl 2 min. leestijd

Rabo’s investeringsfonds voor fintech en agtech gaat nauw samenwerken met de Duitse durfkapitalist Holtzbrinck Ventures. Rabo Frontier Ventures (RFV) stapt in een nieuw fonds van Holtzbrinck, genaamd HV VIII. Vanuit dit fonds investeren de twee partijen in veelbelovende jonge digitale bedrijven in de landen Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Holtzbrinck Ventures (HV) is één van de meest actieve Duitse investeerders in jonge bedrijven met een digitale inslag. De onderneming is actief in de DACH-regio, zoals het trio Duitstalige landen ook wel genoemd wordt. HV is al actief met investeren in het seed-stadium, met bedragen die kunnen oplopen tot €50 miljoen euro. 

Rabobank startte in 2018 met het investeringsfonds Rabo Frontier Ventures (RFV). Een jaar later werd de inhoud van het fonds ruim verdubbeld. Via RFV wilde Rabobank in een vroeg stadium betrokken raken bij veelbelovende startups op het gebied van financiële en agriculturele technologie. Veel van deze bedrijven ontwikkelen immers technologie waar ook Rabobank – of de missie waar Rabobank voor staat – veel aan kan hebben. Samen met Holtzbrinck ontwikkelt RFV een nieuw fonds dat moet bijdragen aan nog meer digitale initiatieven. 

Als alles volgens planning verloopt is het fonds HV VIII in het vierde kwartaal operationeel. De aandacht gaat niet alleen uit naar bedrijven die zich in hele prille groeistadia bevinden, maar ook naar bedrijven die al stevig aan het opschalen zijn. De gemene deler is dat zij allemaal leidend zijn binnen het digitale domein. 

“Met een geschiedenis van inmiddels meer dan twintig jaar is HV één van de meest ervaren en toonaangevende durfkapitalisten binnen Europa”, aldus Jeroen van Doornik, managing partner bij RFV. “Ze beschikken inmiddels over een erkende naam, voor ons biedt samenwerking met HV een grote kans. Ondanks de felle concurrentie heeft HV alles in zich om leidend te blijven zijn. Kijkend naar fintech en aanpalende sectoren is HV een waardevolle aanvulling op ons portfolio.”