NVHP vindt nieuwe voorman in Ronald Touwslager

17 april 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ronald Touwslager is recent benoemd tot voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Hypothecair Planners (NVHP). De Algemene Ledenvergadering van de vereniging gaf hier jongstleden goedkeuring aan. Touwslager is de opvolger van Evert Creemers, die om gezondheidsredenen terugtreedt.

De NVHP is een beroepsvereniging van en voor financieel adviseurs, specifiek op het vlak van hypothecaire planning. In totaal zijn er zo’n 1.200 adviseurs bij de vereniging aangesloten. De vereniging heeft sinds afgelopen week een nieuwe voorzitter in de persoon van Ronald Touwslager. Touwslager is in het dagelijkse leven CEO van bank en verzekeraar Argenta Nederland. Hij had al sinds 2014 zitting in het bestuur van de vereniging, maar neemt nu de taken over van vertrekkend voorman Evert Creemers. Creemers treedt terug vanwege zijn gezondheid.

Groei ledenaantal

“Wij kunnen terugzien op een geslaagde dag waaraan meer dan 170 leden hebben deelgenomen”, blikt secretaris Maaike Verhoef terug op de ledenvergadering. “De dag bestond uit masterclasses, de ledenvergadering en een gezamenlijk diner. Als NVHP groeien we nog elk jaar in het aantal leden. Ook 2018 heeft weer een groei laten zien. Dat is bijzonder omdat we ook, vooral door de vergrijzing, leden verliezen.”

NVHP vindt nieuwe voorman in Ronald Touwslager

De ledenvergadering had diverse zaken te bespreken, waarvan de benoeming van een nieuwe voorzitter er slechts één was. Er stonden twee andere belangrijke zaken op de agenda. De eerste was de integratie Stichting Certificering Erkend Hypothecair Planners binnen de NVHP, wat ook meteen het einde van die stichting als zodanig. Bestuurders Mark Sanders en Peter Wormskamp zijn opgenomen in het bestuur van NVHP.

Instelling Curriculum Commissie

Daarnaast bespraken de leden de instelling van een Curriculum Commissie, gericht op de ontwikkeling van de leden. De commissie heeft als taak het signaleren van nieuwe relevante ontwikkelingen voor opleidingen en masterclasses waaraan leden kunnen deelnemen. Het is ook de bedoeling dat de commissie waakzaam is op de kwaliteit en diepgang van de opleidingsprogramma’s, zodat particulieren kunnen rekenen op gedegen financieel advies voor wanneer ze een huis kopen. De commissie wordt bezet door twee leden van de vereniging zelf en door twee externe deskundigen.