Roland van der Vorst nieuwe Head of Innovation Rabobank WRR

22 februari 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Rabobank verwelkomt per 1 april een nieuwe eindverantwoordelijke voor de innovatie-activiteiten van grote Nederlandse bedrijven, in de persoon van Roland van der Vorst. Van der Vorst komt over van FreedomLab, een Nederlands onderzoeksinstituut op het snijvlak van (opkomende) technologie en samenleving. Daarnaast blijft Van der Vorst hoogleraar aan de TU Delft.

De letters WRR staan voor Wholesale, Rural & Retail en hebben vooral betrekking op het internationale deel van de bank. Via WRR bedient Rabobank de grootste Nederlandse bedrijven en richt het zich internationaal op een leidende positie in de food- en agrisector. Een tamelijk brede focus, waarin nog veel ruimte is voor innovatie. Voor het doorontwikkelen van die innovatie-activiteiten verwelkomt Rabobank Roland van der Vorst.

Merkendokter

Van der Vorst kan omschreven worden als een merkendokter, die acteert op het snijvlak van strategisch en creatief denken. Vanuit die hoedanigheid schreef hij enkele boeken over merkontwikkeling en was hij internationaal actief in de advisering van bedrijven hierover. Bij Rabobank WRR kan hij dus zijn hart ophalen.

Roland van der Vorst nieuwe Head of Innovation Rabobank WRR

Van der Vorst: “Ik heb ontzettend veel zin om zowel de bank als haar klanten te helpen innoveren. Rabobank heeft als wereldspeler een unieke positie om niet alleen van waarde te zijn voor hun klanten, maar ook een bijdrage te leveren aan het oplossen van het wereldwijde voedselvraagstuk. Daar komt bij dat ik geloof dat het coöperatieve karakter van Rabobank een voordeel kan zijn om samenwerking te realiseren. Samenwerking die nodig is om de complexe uitdagingen van deze tijd aan te gaan. Het is voor mij een unieke kans om op een positieve manier impact te hebben.” 

Impuls voor innovatie

Naast zijn functie bij Rabobank zal hij actief blijven als hoogleraar bij de TU Delft, waar hij doceert aan het departement Product Innovation Management. Dat is voor de bank geen bezwaar, die zien hem graag komen. Jan van Nieuwenhuizen, lid van de groepsdirectie van Rabobank: “We kijken erg uit naar de komst van Roland aangezien hij met zijn brede ervaring en achtergrond een enorme impuls zal geven aan onze activiteiten op het gebied van innovatie.”