Rabobank, ABN AMRO en KPMG begeleiden overname Independer.nl door Persgroep

02 november 2018 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Vergelijkingssite voor onder meer verzekeringen en hypotheken Independer.nl wordt overgenomen door mediabedrijf De Persgroep. Het bedrijf achter De Volkskrant, Trouw en het AD neemt de vergelijkingssite over van bankverzekeraar Achmea. Met de overname wil het mediaconcern de online activiteiten verder uitbouwen. Onder andere ABN AMRO, Rabobank en KPMG geven advies bij de overname.

Op de website Independer.nl kunnen consumenten terecht voor het vergelijken van een veelvoud aan financiële en bancaire producten. Verzekeringen, leningen, hypotheken, energie, veel zaken die tot het dagelijkse huishouden behoren. In de loop der jaren is Independer.nl uitgegroeid tot een platform dat dagelijks door enkele tienduizenden mensen bezocht wordt. Sinds 2016 is de site volledig eigendom van Achmea, dat vijf jaar eerder al 77% van de aandelen in handen kreeg.

Uitbreiding online

De Persgroep is bekend van diverse grote landelijke dagbladen, maar ook van merken als Nationale Vacaturebank en tech-website Tweakers. De aankoop van Independer.nl is een uitbreiding op het online dienstenaanbod en past in de strategie om meer verdiensten uit online te halen. Het concern kampt namelijk met teruglopende advertentie-inkomsten in traditionele media, van oudsher de belangrijkste inkomstenbron.

“De missie en visie van Independer passen naadloos binnen de filosofie en merken van de Persgroep”, laat het bedrijf weten via een persbericht. “Independer is daarmee een waardevolle versterking van de digitale koers van het bedrijf.”

Rabobank, ABN AMRO en KPMG begeleiden overname Independer.nl door Persgroep

Een batterij aan bedrijven vervult een adviserende rol bij de overname. Het M&A advies wordt verzorgd door adviseurs van twee grootbanken. Namens Rabobank zijn dat Robert-Jan Vijverberg, William Jones, Michel Cijsouw, Nina Zimberlin, Alwin Fafieanie. Vanuit ABN AMRO zorgen Charles Spaan, Dennis van Zijl, Joost-Jan van Halder, Arnoud Bras, Ward van Vierssen Trip, Michiel van Erp voor advies.

Big Four-kantoor KPMG adviseert op meerdere vlakken rond de overname. Ten eerste op het gebied van IT, niet onbelangrijk in dit specifieke geval. Joost Groosman en Mark van Duren zijn hiervoor verantwoordelijk. KPMG heeft verder een adviserende rol in het domein Transaction Services, in de personen van Patrick de Graaf, Erwin Kok, Tim Lebbink, Tessa Dobbe, Joao Lago, Robert Goossens, Thessa Hoogendorp.

Lees hier meer over de overname van Independer.