Kor Bosscher nieuwe Managing Director Risk & Finance bij Triodos Investment Management

07 maart 2018 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Per 1 maart is Kor Bosscher bij Triodos Investment Management aangesteld als Managing Director Risk & Finance. Hij volgt daarmee Laura Pool op, die in oktober vertrok om haar carrière elders voort te zetten.

De in Zeist gevestigde investeringsbank, die zich richt op duurzame projecten, geeft aan dat Bosscher beschikt over uitgebreide ervaring op het gebied van zowel risk als finance: “Hij heeft verschillende rollen in de financiële sector vervuld, waaronder die van bestuurslid en statutair directeur.” Zo werkte hij van 2008 tot 2016 als financieel directeur (CFRO) en lid van de hoofddirectie bij het Haagse MN, dat zich onder meer richt op de uitvoering van pensioen- en sociale regelingen en verzekeringen voor opdrachtgevers. Ook in zijn vorige functie was hij actief op het gebied van pensioenen, toen hij als CEO/CFRO in dienst was bij iPension Solutions.

Bosscher reageert enthousiast op zijn nieuwe uitdaging en de organisatie waar hij deze aangaat: “Triodos Investment Management is een wereldwijd erkend leider op het gebied van impact investing en ik ben verheugd onderdeel uit te gaan maken van deze organisatie in mijn nieuwe rol als Managing Director Risk & Finance.” Hij geeft hierbij ook aan blij te zijn met de maatschappelijke bewuste missie van Triodos: “Ik kijk ernaar uit om een bijdrage te kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van Triodos Investment Management en aan haar ambities voor verdere groei en het vergroten van positieve impact op onze samenleving.”

Kor Bosscher - Triodos Bank

Als onderdeel van deze duurzame investeringsagenda sloeg Triodos – dat tot de beste private banks van Nederland wordt gerekend – onlangs de handen ineen met bankverzekeraar a.s.r. om bedrijven duurzame leningen te verschaffen. Ook schakelde de charitatieve afdeling van de bank – Triodos Foundation – eind vorig jaar de startup Whydonate in om het platform GivetheChange.nl te ontwikkelen, waar telkens wisselende projecten van goede doelen worden aangeboden. 

Triodos Investment Management zet zich naar eigen zeggen in voor de doelstellingen van het moederbedrijf door beleggers die hun geld in willen zetten voor blijvende, positieve verandering samen te brengen met innovatieve ondernemers en duurzame bedrijven die zich daarop richten: “Op deze manier dienen wij als katalysator in die sectoren die een sleutelrol spelen in de transitie naar een eerlijker, duurzamer en menselijker wereld.” 

De investeringstak is inmiddels zo’n 25 jaar actief als impactbelegger en concentreert zich daarbij op sectoren als energie & klimaat, financiële dienstverlening in opkomende markten, duurzame voeding en landbouw, kunst & cultuur en duurzaam vastgoed. Naast dat de afdeling zich bezighoudt met directe investeringen in deze sectoren, wordt ook belegd in beursgenoteerde ondernemingen die bovengemiddeld scoren op sociaal en milieugebied. Eind juni 2017 bedroeg het vermogen onder beheer van Triodos Investment Management €3,3 miljard.

Naast uit Bosscher, bestaat de Raad van Bestuur van Triodos Investment Management uit Marilou van Golstein Brouwers (Voorzitter van de Raad van Bestuur), Dick van Ommeren (Managing Director), Jacco Minnaar (Managing Director).