De beste private banks van Nederland

19 december 2017 Banken.nl 1 min. leestijd

ING Private Banking is volgens zakenblad MT verkozen tot de beste private bank van Nederland. De oranje bank wordt gevolgd door ABN AMRO MeesPierson en Rabobank Private Banking.

Zakenblad Management Team (MT) onderzocht de kwaliteit van Nederlandse bedrijven in de categorie ‘Private banking & wealthmanagement’. MT maakte hiervoor gebruik van het model van Treacy en Wiersema, twee internationaal vermaarde consultants op het gebied van strategische marketing. In het model verwerken zij - wat zij beschouwen als - de belangrijkste speerpunten voor een succesvol bedrijf: klantgerichtheid, productleiderschap en excellente uitvoering. Bij het opstellen van de ranglijst was ook aandacht voor het marktaandeel in de onderzochte doelgroep en het aantal aanbevelingen.

ING Private Banking komt als beste uit de bus. Eerder dit jaar werd ING door Professional Wealth Management/The Banker - twee vakbladen, die onderdeel uitmaken van de Financial Times - ook al onderscheiden als beste private bank van Nederland. Het is dus geen toevalstreffer. De oranje bank wordt gevolgd door ABN AMRO MeesPierson en Rabobank Private Banking. Het zijn dus de grote banken die ook hier bovenaan staan.

MT100 - De beste private banks van Nederland

Zoals al kort aangestipt bestaat het model van Treacy en Wiersema uit drie pijlers, waarop de banken zijn beoordeeld. ING topt in twee van de drie categorieën en is nipt tweede in de resterende categorie. Opvallend zijn de sterke prestaties van Insinger de Beaufort op de gebieden ‘klantgerichtheid’ en ‘productleiderschap’. Echter valt er op de uitvoering nog het een en ander aan te merken, waardoor de onlangs gefuseerde bank uiteindelijk niet verder komt dan de negende plek.

Score per aspect, private banking

Ten slotte is ook nog het marktaandeel in de onderzochte doelgroep meegenomen. Hier zien we feitelijk weinig verrassingen. De grote drie heten niet voor niets de Grote Drie, zij worden op respectabele afstand gevolgd door de kleinere banken.