ING wint prijs beste private bank van Nederland

01 november 2017 Banken.nl 5 min. leestijd
Profiel

ING Private Banking is volgens Professional Wealth Management/The Banker de beste private bank van Nederland in 2017. De twee vakbladen, die onderdeel uitmaken van de Financial Times, reiken ieder jaar de Global Private Banking Awards uit tijdens een grote ceremonie in Londen. ING werd onder meer geprezen voor zijn focus op digitale innovatie en data.

Op 26 oktober werden in Londen de Global Private Banking Awards 2017 uitgereikt. In totaal dongen dit jaar wereldwijd 125 private banken mee naar de felbegeerde prijzen. Om de winnaars in de maar liefst negentig award-categorieën te bepalen, was een vakjury met zestien leden* samengesteld. De negentig categorieën omvatten naast de prijs voor beste private bank wereldwijd ook regionale, nationale en doelgroepgerichte award-categorieën. De hoofdprijs – de award voor Best Global Private Bank – ging voor het vijfde opvolgende jaar naar UBS Wealth Management, de vermogensbeheertak van UBS. Zwitserse private bank Pictet Wealth Management mag zich voor het tweede jaar op rij de beste private bank van Europa noemen.

ING beste Nederlandse private bank 2017

De prijs voor de beste private bank van Nederland 2017 ging naar ING Private Banking. Volgens de vakjury verdient de private banking-tak van ING de prijs, omdat de vermogensbeheerder een onderscheidende klantbeleving aan haar klanten biedt, veel aandacht heeft voor ondernemers en vanwege de focus op digitale innovaties en data. Deelnemende banken worden door het expert panel onder meer beoordeeld op de ontwikkeling van hun business- en groeistrategie. ING Private Banking is op dit moment naar eigen zeggen de snelst groeiende private bank van Nederland met een groei van bijna 13% naar circa 30.000 klanten.

Private Banks

“Deze prijs voelt voor ons als een erkenning voor het feit dat ING Private Banking de afgelopen jaren hard is gegroeid. Succesvolle ondernemers van nu zijn klant bij ons. Dat is niet zonder reden. Wie nu succesvol wil ondernemen, moet gebruikmaken van internettechnologie en data-analyse. Daarbij past een bank die daarin vooroploopt”, aldus Ruud van Dusschoten, Directeur ING Private Banking & Wealth Management.

Hij vervolgt: “We zijn er voor mensen die vooruit willen en daarvoor zelf het heft in handen willen nemen. Wij merken dat klanten behoefte hebben aan een bank die oog heeft voor hun zakelijke, persoonlijke en maatschappelijke aspiraties. Het is aan ons om hen daarin te faciliteren, te adviseren én ze in staat te stellen hun ambities en aspiraties waar te maken. Het gaat om de juiste combinatie van nieuwe technologie en persoonlijk advies op maat, met natuurlijk een goede vertrouwensrelatie als basis.”

Het slimme gebruik van technologie door de bank vormde een ander belangrijk onderdeel van het juryoordeel. “Wensen van klanten ontwikkelen zich op dit gebied razendsnel. Door het gebruik van slimme technieken is ING Private Banking klaar voor de toekomst van haar klanten”, aldus Van Dusschoten. Als voorbeeld noemt hij de Forward Planning tool. “Met deze financiële planningstool hebben klanten het volledige overzicht over hun financiële situatie doordat informatie over de persoonlijke, bedrijfs- en gezinssituatie wordt gecombineerd. Voor klanten wordt het hierdoor bijvoorbeeld inzichtelijk wat de financiële gevolgen zijn als ze stoppen met werken, een schenking doen aan een familielid of hun bedrijf overdragen.”

Ook in 2014 ging ING Private Banking met de prijs voor Best Private Bank in the Netherlands naar huis, samen met de prijs voor beste speler in Luxemburg – een prijs die ook in 2015 naar de van oorsprong Nederlandse bank ging. In 2016, 2015 en 2013 ging de eer van beste Nederlandse private bank naar ABN AMRO MeesPierson, een van de twintig grootste private banken wereldwijd en al veertien jaar op rij de beste private bank van Nederland volgens Euromoney Magazine – een belangrijke Europese tegenhanger van de Global Private Banking Awards van Professional Wealth Management en The Banker. Eind vorig jaar werd ING door The Banker nog uitgeroepen tot Bank of the Year 2016 Global.

* De vakjury bestond dit jaar uit: Gerard Aquilina, Independent Family Office Advisor; Christina Baltz, Partner Wealth Planning & Tax bij WithersWorldwide; Yuri Bender, Editor-in-Chief bij Professional Wealth Management; Kim Cornwall, Founder en CEO van Cornwall and Co Consulting; Seb Dovey, Partner bij Scorpio Partnership; Christian Edelmann, Partner en Global Head Corporate & Institutional Banking and Wealth & Asset Management Practices bij Oliver Wyman; Simeon Fowler, CEO van Fowler Fox & Co group of companies; Julia Leong, Partner bij PwC; Shelby du Pasquier, Partner en Head of Banking and Finance Group bij Lenz & Staehelin; Silvia Pavoni, Economics editor bij The Banker; Alois Pirker, Research Director Wealth Management bij AITE Group; Amin Rajan, CEO van Create-Research; Stephen Wall, Co-founder en Head of Marketplace & Content bij The Wealth Mosaic; Ray Soudah, Founder van MilleniumAssociates; William Sullivan, Global Head of Market Intelligence bij Capgemini Financial Services; en Cara Williams, Senior Partner en Global Consulting Leader for Investments binnen Mercer’s Multinational Client Group en Global Head van Mercer Investments’ Wealth Manager and Global Technology Solutions business.