ING uitgeroepen tot beste bank van de wereld

12 december 2016 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ING Group is door The Banker uitgeroepen tot de beste bank ter wereld. Naast de prijs voor Bank of the Year 2016 Global ging ING ook naar huis met de prijzen voor de beste bank van West-Europa, Nederland en België.

Op 7 december organiseerde The Banker, het vakblad voor de bankensector dat onderdeel is van de Financial Times, de uitreiking van zijn jaarlijkse Best Bank Awards in Londen. Dit jaar werden awards uitgereikt aan de beste banken in 149 verschillende landen, zes regio’s en aan de beste bank ter wereld. In totaal werden meer dan 1.000 banken beoordeeld op hun prestaties (financieel, technologisch, innovatie en marketing) en groeicijfers van afgelopen jaar.

ING Groep was bij de uitreiking aanwezig, vertegenwoordigd door Koos Timmermans, de vicevoorzitter van het bestuur van de bank. En hij ging niet met lege handen naar huis. Niet alleen won de grootbank de prijzen voor beste bank in Nederland en België, maar ook voor de beste bank van West-Europa en zelfs de award voor de Best Bank of the Year 2016 Global. In voorgaande jaren won ING al de prijzen voor beste bank in Nederland, België, Polen en West-Europa.

Volgens Timmermans erkennen de awards dat ING als vooraanstaande internationale bank zich op het juiste pad bevindt in het snel veranderende financiële landschap. “Ik voel me vereerd om namens al mijn collega’s deze awards in ontvangst te mogen nemen”, aldus Timmermans. “Ze zijn het resultaat van het harde werk van al onze 52.000 werknemers wereldwijd. Deze awards zijn echt een boost om verder te blijven innoveren en verbeteren om onze klanten een onderscheidende ervaring te kunnen bieden.”