BNP Paribas investeert in mkb-kredietplatform Caple

20 november 2017 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

De Franse bank BNP Paribas neemt een belang in het investeringsplatform van Caple, ook actief in Nederland. Via Caple kunnen ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf alternatieve bronnen van financiering vinden, als aanvulling op bestaande financiering. BNP Paribas neemt 10% van de aandelen over.

Voor veel ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf geldt dat zij vaak onvoldoende kapitaal hebben om door te kunnen groeien of verder te innoveren. Als eenling in contact komen met potentiële investeerders is echter niet altijd eenvoudig. Platformen waarop ondernemers en investeerders elkaar tegenkomen, bieden in zo’n geval een goede uitkomst. Caple is zo’n platform waarop deze ondernemers investeerders kunnen ontmoeten. Caple is een internationaal opererend bedrijf met vestigingen in diverse Europese landen, waaronder ook Nederland. Vorige week kwam naar buiten dat BNP Paribas 10% van de aandelen van Caple overneemt.

Caple - Loans for business

Via Caple komen ondernemers in contact met internationale institutionele beleggers. En dat is volgens BNP Paribas hard nodig. Het midden- en kleinbedrijf wordt volgens de Franse bank namelijk onvoldoende bediend door de financiële markten, waar het zelf overigens ook deel van uitmaakt. BNP Paribas ziet als gevolg van een gebrek aan traditionele financiering een verschuiving naar alternatieve financieringsbronnen. "Voor de kredietnemers betekenen alternatieve kredietmodellen snellere toegang tot financiering, terwijl mkb-leningen voor de belegger voor diversificatie in de portefeuille zorgen", zegt een vertegenwoordiger van BNP Paribas.

Aantrekkelijke combinatie

Bij Caple is men vanzelfsprekend te spreken over de ondersteuning van het grote BNP Paribas. Michiel Slinkert is Managing Partner bij Caple International en vertelt: “Met deze alliantie kunnen we effectief inspelen op de aanzienlijke lacunes in het Europese financieringslandschap. Wij verstrekken namens onze internationale institutionele beleggers mkb-kredieten binnen Nederland aan Nederlandse ondernemers. Wij bieden toegang tot alternatieve financieringsbronnen als aanvulling op traditionele leningen. Het is een aantrekkelijke combinatie.”