VISA brengt haar real-time betalingsdienst Visa Direct naar Europa

06 november 2017 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Creditcardmaatschappij en ontwikkelaar van betaaldiensten VISA brengt haar real-time betalingsdienst Visa Direct naar Europa. Dit gebeurt nadat de dienst in haar thuismarkt, de Verenigde Staten, een sterke groei heeft gerealiseerd. Klanten die transacties doen kunnen met Visa Direct rekenen op een transactie binnen enkele minuten.

Visa blijft druk bezig met het ontwikkelingen van betaalmogelijkheden. Van huis uit staat Visa bekend als creditcardmaatschappij, maar inmiddels heeft het bedrijf ook een uitgebreid profiel opgebouwd als aanbieder van betaaldiensten. Door te investeren in FinTech-bedrijven en voortdurend nieuwe ontwikkelingen te presenteren blijft Visa zichzelf steeds opnieuw uitvinden. Als onderdeel van dit ontwikkelingsproces bouwde Visa de betaaldienst Visa Direct. Vanwege groot succes in andere delen van de wereld komt deze dienst nu naar Europa.

Real-time

Visa Direct is een real-time betalingsdienst. Dat betekent dat partijen die hier gebruik van maken erop kunnen rekenen dat een transactie binnen maximaal enkele minuten zichtbaar is voor de wederpartij. Dit geldt voor person to person (P2P), business to consumer (B2C) en voor business to business (B2B). Voor de lancering in Europa werkt Visa samen met het van oorsprong Britse bedrijf Worldpay, specialist op het gebied van betalingsverwerkingstechnologie en -oplossingen. Op het ontwikkelplatform van Visa Direct komt bovendien een Application Programming Interface (API) beschikbaar, waarmee banken en bedrijven zelf mogelijkheden krijgen om de technologie te implementeren.

Visa Direct

Succes in de VS

Om de uitrol in Europa kracht bij te zetten heeft Visa een mandaat opgesteld voor aanbieders van betaalkaarten. Om actief te kunnen zijn via Visa Direct moeten deze partijen tegen oktober 2018 de mogelijkheid bieden voor real-time betalingen. In de Verenigde Staten maakt het platform al flitsbetalingen mogelijk voor een keur aan partners, waaronder PayPal en Braintree. Visa Direct zag in de Verenigde Staten het afgelopen jaar een groei van 75% in het aantal betalingen. Deze groeicijfers hebben Visa doen besluiten ook de stap naar Europa te maken.

Bewezen platform

Mike Lemberger is Head of Product Solutions Europe en vertelt: “Visa Direct is een bewezen platform dat technologiebedrijven, zaken en financiële instituten in staat stelt om tegemoet te komen aan de vraag naar flitsbetalingen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door het wereldwijde netwerk van Visa, dat gekenmerkt wordt door hoge snelheid, lage kosten en alomtegenwoordigheid.”