WorldPay ontwikkelt methode voor VR-betalingen

30 mei 2017 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Online betaalspecialist WorldPay is momenteel manieren aan het onderzoeken waarop klanten met hun creditcard of betaalkaart kunnen betalen in een VR-omgeving. Het bedrijf heeft een eerste prototype voor betalingen met een virtual reality (VR) bril op ontwikkeld. 

WorldPay, een wereldwijde specialist op het gebied van betalingsverwerkingstechnologie en -oplossingen voor winkeliers, heeft een manier ontwikkeld waarop klanten van webshops die winkelen in een VR-omgeving kunnen betalen zonder hun VR-bril af te zetten. Het gaat om een prototype, waarbij klanten gebruik maken van een virtuele kopie van hun betaal- of creditcard om in de virtuele omgeving een betaling uit te voeren.

WorldPay ontwikkelt methode voor VR-betalingen

Doelstelling van de onderzoeken en ontwikkelinspanningen van WorldPay is om een gebruiksvriendelijke en veilige manier van betalen te creëren voor klanten die via VR shoppen. Deze betaalmethode moet even veilig zijn als betalen in de winkel of in de webshop. 

Voor bedragen onder de £30 kunnen klanten ‘contactloos’ betalen, door hun (virtuele) kaart tegen de (virtuele) betaalterminal te houden. Voor hogere bedragen moeten klanten hun pincode ingeven via AirPIN. WorldPay heeft AirPIN speciaal ontwikkeld voor VR-betalingen. Bij het betalen verschijnt er een reeks van nummers in de virtuele omgeving. Met de controller kan de klant vervolgens de nummers die zijn of haar PIN vormen selecteren.

WorldPay is overigens niet de enige partij die onderzoek doet naar VR-betalingen. Ook Alibaba heeft een nieuwe betaaldienst onthuld, die VR-klanten laat betalen door met hun hoofd te knikken. De nieuwe betaaldienst, genaamd VR Pay, is ontwikkeld door FinTech-incubator F Lab, onderdeel van Ant Financial, de financiële tak van Alibaba.