Rabobank introduceert met Visa Debit een nieuwe betaalmogelijkheid

31 maart 2022 Banken.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

In samenwerking met Visa start Rabobank in de tweede helft van 2022 met de uitgifte van zijn nieuwe betaalpas. De coöperatieve bank stapt daarmee af van zijn bestaande debitcardportfolio en lanceert de Visa Debit: een “toekomstbestendige” debetkaart. Met de nieuwe betaalpas kunnen klanten van Rabobank “gemakkelijk en veilig” betalen bij meer dan 100 miljoen (web)winkels in meer dan 200 landen en gebieden wereldwijd.

De bank legt uit dat Visa Debit rechtstreeks is gekoppeld aan de bankrekening van de klant, zodat zij eenvoudig inzicht hebben in hun uitgaven. De nieuwe betaalmogelijkheid ondersteunt tevens toekomstbestendige mogelijkheden, zoals tokenization en fraudepreventietools die bijdragen aan een veiligere betaalervaring.  

Daarnaast worden consumenten dankzij Visa’s aankoopbescherming niet verantwoordelijk gehouden voor ongeautoriseerde kosten die met Visa Debit worden gemaakt, volgens de voorwaarden van de bank die de kaart uitgeeft. Tot slot laten Rabobank en Visa weten dat de nieuwe betaalkaarten van gerecycled materiaal gemaakt worden, waardoor ook het vakje duurzaamheid ‘afgevinkt’ kan worden.

Rabobank introduceert met Visa Debit een nieuwe betaalmogelijkheid

Altijd ruimte voor nieuwe betaalopties

“We zijn enthousiast dat Visa Debit later dit jaar beschikbaar zal zijn voor klanten van Rabobank in Nederland”, legt Jos van de Kerkhof (Country Manager bij Visa) uit. “Het biedt kaarthouders volledige flexibiliteit om via alle kanalen te betalen. Visa Debit komt tegemoet aan de behoefte van klanten aan een veilige, digitale en wereldwijd geaccepteerde betaalmethode voor in winkels en online. Consumenten op de Nederlandse markt zullen overal waar betalen met Visa of V PAY mogelijk is, met hun Rabobank Visa Debit-kaart kunnen betalen.”

Ondanks dat er in Nederland al verschillende (online) betaalmogelijkheden zijn, is er volgens Rabobank-Head of Cards Fred van Pouderoijen zeker nog ruimte voor een extra betaaloptie. “De mogelijkheden van Rabobank Visa Debit zijn online uitgebreider dan onze huidige betaalpassen. Die kaarten zijn buiten Europa beperkt in hun acceptatie online en in de winkel.”

“Met de introductie van Visa Debit krijgen consumenten van de Rabobank één nieuw, gebruiksvriendelijk betaalmiddel dat kan worden gebruikt voor contactloos en mobiel betalen en voor e-commerce en in-app aankopen in Nederland en daarbuiten.” De bank laat tot slot weten dat zijn klanten automatisch hun nieuwe Visa Debit-kaart zullen ontvangen.