Triodos introduceert Visa Debit bij Nederlandse klanten

08 september 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Triodos en Visa hebben een vernieuwde betaalpas beschikbaar gesteld voor de Nederlandse markt. De duurzame bank gaat de passen van al zijn klanten omzetten naar het zogenoemde Visa Debit en wil hiermee inspelen op “de behoefte van zijn klanten in een verder digitaliserende wereld”.

De bank laat namelijk weten dat twee van de drie Nederlandse consumenten de voorkeur geeft aan een betaalpas die geschikt is voor meerdere kanalen en niet enkel op een fysieke locatie kan worden gebruikt.

Met de pas kunnen Triodos-klanten dus niet alleen betalen in winkels, maar ook online, via mobiel, contactloos en in apps. Daarnaast biedt deze extra gebruikersmogelijkheden zoals in- en uitchecken in het openbaar vervoer. Ook kunnen klanten hun Triodos Visa Debit opslaan bij hun favoriete webwinkels voor een eenvoudigere checkout of abonnement.

Triodos introduceert Visa Debit bij Nederlandse klanten

Ook zouden winkeliers en consumenten met de nieuwe betaalpas profiteren van toekomstbestendige mogelijkheden zoals de Visa Token-technologie. Tokens zijn een concept dat gevoelige betaalgegevens verbergt en in waarde verlaagt om betalingen veiliger te maken. Winkeliers profiteren van die extra beveiligingslaag zonder extra stappen te hoeven nemen, terwijl Triodos-klanten beschermd zijn, "of ze nu in Nederland, online of in het buitenland betalen".

Daarnaast legt de bank uit dat de nieuwe betaalpas is gemaakt van gerecycled PVC. Dit materiaal heeft een lagere ecologische voetafdruk en impact op het milieu in vergelijking met het gebruik van nieuw PVC. Het laatste opvallende detail is het ontwerp van de pas zelf. Zo beschikt de pas over een uitsparing om klanten met een visuele beperking te helpen tijdens het gebruik.

Triodos legt uit dat alle nieuwe consumentenklanten de vernieuwde betaalpas zullen ontvangen. Voor bestaande rekeninghouders begint de uitrol in september. Triodos benadrukt dat ze zelf geen actie hoeven te ondernemen om de pas in ontvangst te nemen.