ING introduceert pasloos geld opnemen

04 juli 2023 Banken.nl 1 min. leestijd

De pinpas maakt steeds meer plaats voor de mobiele telefoon. Betalen met het mobieltje was al de normaalste zaak van de wereld, en daar voegt ING nu ook geld opnemen aan toe. Middels een via de app aangevraagde transactiecode kunnen klanten van de oranjebank nu €100 per dag opnemen bij elke Geldmaat.

Een techniek die overigens niet compleet nieuw is. ING bood de optie al aan bij het verlies van de betaalpas, al diende de transactiecode wel bij een ING Servicepunt of kantoor aangevraagd te worden. Een overbodige stap: want met de huidige dienst kunnen klanten de code via de mobiel bankieren app aanvragen.

De code dient vervolgens ingevoerd te worden op een Geldmaat, waarna het geld (zónder betaalpas) uit de muur getrokken kan worden. Erg handig voor klanten die met regelmaat hun betaalpas vergeten of kwijtraken.

ING introduceert pasloos geld opnemen

Alles begint in de app

ING legt uit dat deze nieuwe dienst past binnen de strategie van de bank. “We zien dat mobiel  bankieren echt een plek in ons dagelijkse leven heeft ingenomen.” De bank wijst daarbij naar indrukkende cijfers.

Zo gebruiken 5,7 miljoen ING-klanten de app voor het regelen van hun bankzaken, die dagelijks zo’n 8 miljoen keer inloggen en maandelijks 55 miljoen transacties uitvoeren met mobiel betalen. Tevens stelt de bank dat het gebruik van de app populair is onder verschillende leeftijdscategorieën.

“Onze klanten verwachten dat zij steeds meer bankzaken via de app kunnen regelen. Bij ING staat de ING Mobiel Bankieren App daarom centraal in alle ontwikkelingen die we doen. Alles begint in de app."