Paul Schram aangesteld als Hoofd M&A bij Rabobank

20 september 2017 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

Voormalig investment bankier bij ABN AMRO en Barclays Paul Schram is teruggekeerd naar de bankensector. Schram, die de afgelopen jaren vooral bekend stond als het gezicht van bierbrouwerij Ouderkerk’s Goud, is aangesteld als Hoofd M&A bij Rabobank. 

Paul Schram is een ervaren bankier, manager en ondernemer, die de afgelopen jaren actief was als freelance adviseur en bierondernemer. In de zomer van 2015 richtte hij zijn eigen microbrouwerij Ouderkerk’s Goud op, waarmee hij sindsdien aardige successen behaalde. In de jaren daarvoor was hij actief als Head of M&A bij Deense bierbrouwer Carlsberg vanuit Kopenhagen. Voor hij zich op de wereld van bierbrouwers stortte, was Schram echter een investeringsbankier. 

Van 2007 tot 2012 was hij werkzaam in Azië. In 2007 werd hij door ABN AMRO naar Hong Kong gevlogen om daar aan de slag te gaan als Head of Retail & Consumer Sector Advisory Asia & Russia. Na ruim anderhalf jaar maakte hij, samen met de meeste M&A-bankiers van ABN AMRO, de overstap naar Barclays, nadat een fusiepoging tussen de Britse grootbank en ABN AMRO stukliep. Na nog ruim twee jaar voor Barclays in Hong Kong te hebben gewerkt, verhuisde Schram naar Singapore, waar hij anderhalf jaar aan de slag ging als onder meer Head of Investment Banking Asia Pacific voor hij terugkwam naar Europa. 

Voor 2007 werkte Schram ruim 10 jaar voor ABN AMRO in uiteenlopende M&A-bankier en Equity Research functies. Hij startte zijn carrière als Associate bij Ernst & Young. 

Paul Schram - Rabobank

Hoofd M&A bij Rabobank

Onlangs is Schram benaderd door Rabobank om Pieter Stor op te volgen als Hoofd M&A. Stor heeft besloten zich volledig te gaan richten op zijn eigen onderneming – BAGTAG, een startup die elektronische bagagelabels produceert. Omgekeerd verlaat Schram zijn bestaan als ondernemer om terug te keren in de wereld van investment banking. Net als Rabobank heeft Schram zich in zijn bankierswerk veel beziggehouden met deals en transacties in de voedselketen.

Als Hoofd M&A heeft Schram nu de leiding over een team van 90 M&A-bankiers, waarvan ongeveer de helft gevestigd is in Utrecht. Met zijn team zet hij zich in om zoveel mogelijk bij te dragen aan de ambities van de Rabobank: wereldwijd de leidende food & agribank worden, in Nederland de meest klantvriendelijke bank in alle sectoren worden.

De afgelopen maanden was Rabobank al betrokken bij enkele grote transacties. Zo leverde het team van Schram advies bij de verdediging van Telegraaf Media Groep (TMG) en waren de M&A-experts van Rabobank in het buitenland betrokken bij de miljardenverkoop van Weetabix aan het Amerikaanse Post Holdings door het Chinese Bright Foods. Schram laat tegenover Mena.nl weten dat ook de komende achttien maanden de pijplijn gevuld is met “aansprekende transacties voor klanten in binnen- en buitenland”.