NIBC investeert in internationale FinTech-bouwer FinLeap

19 juli 2017 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

NIBC Bank heeft samen met twee andere partijen een bedrag van €39 miljoen geïnvesteerd in FinLeap. FinLeap heeft inmiddels twaalf FinTech-ventures opgestart en is actief in tien Europese landen. NIBC wil bijdragen aan dit unieke FinTech-ecosysteem en wil via het partnership toegang krijgen tot specialistische kennis voor het verbeteren van haar producten en diensten.

FinLeap heeft zich de afgelopen drie jaar ontwikkeld tot een toonaangevend platform in de Europese FinTech-markt. FinLeap, dat gevestigd is in Berlijn, is een bedrijf dat FinTech-bedrijven opstart en helpt in hun ontwikkeling door het bieden van een goede infrastructuur en groeibegeleiding. Tot nu toe heeft het platform al twaalf FinTech-ventures naar de markt gebracht in tien Europese landen. 

In een nieuwe financieringsronde heeft FinLeap een bedrag van €39 miljoen opgehaald. De investering is afkomstig van NIBC Bank, Duitse verzekeraar SIGNAL IDUNA en SBI Holdings – een financiële dienstverleningsgroep uit Japan. Ramin Niroumand, medeoprichter en CEO van FinLeap, vertelt “verheugd” te zijn met de nieuwe partners: “We zijn blij dat nog meer institutionele beleggers vertrouwen in ons stellen, waaronder we nu ook de gerenommeerde NIBC Bank kunnen verwelkomen. Ons groeiende aantal partners geeft ons niet alleen een grotere mate van onafhankelijkheid, maar komt ook onze stabiliteit ten goede. Onze partners zijn immers gerenommeerde banken en verzekeraars.” 

FinLeap Reshaping Finance

FinLeap gaat het geïnvesteerde kapitaal gebruiken om zijn ecosysteem van prominente spelers uit de financiële sector, beleggers, klanten en ventures verder uit te breiden. Paulus de Wilt, CEO van NIBC Bank, vertelt dat NIBC hier graag aan bijdraagt: “Ondernemingsgeest en inventiviteit zijn kernwaarden in onze organisatie en wij zijn daarom ook trots een strategische partner van FinLeap te worden. Met haar unieke ecosysteem van fintechventures loopt deze innovatieve onderneming in het digitale financiële tijdperk voorop.”

Bovendien biedt het partnership NIBC de mogelijkheid om gebruik te maken van de specialistische kennis van FinLeap op het gebied van onder meer bedrijfsmodelontwikkeling. “De expertise waarmee FinLeap in een complexe en gereguleerde omgeving succesvolle bedrijfsmodellen ontwikkelt, zal ons helpen om onze producten en diensten nog preciezer op de complexe en veranderende behoeften van onze klanten aan te passen”, aldus De Wilt. “De samenwerking tussen NIBC en FinLeap baant de weg naar wederzijds interessante samenwerkingen, zowel in Duitsland als internationaal.”