Grootbanken opnieuw in top 10 meest favoriete werkgevers van Nederland

05 juli 2017 Banken.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Rabobank, ING en ABN AMRO behoren in 2017 tot de tien meest favoriete werkgevers onder hoogopgeleiden in Nederland. Rabobank wist zelfs weer een plaats in de top drie te bemachtigen. 

Carrièrewebsite Intermediair voert ieder jaar onderzoek uit naar het imago van werkgevers. Het Intermediair Imago Onderzoek kijkt naast de populariteit van werkgevers ook naar trends in de arbeidsmarkt, waaronder mobiliteit, het sentiment over de staat van de arbeidsmarkt en de werknemerstevredenheid onder Nederlandse hoogopgeleiden. Ruim 4.000 hoogopgeleide professionals hebben deelgenomen aan het Intermediair Imago Onderzoek 2017, dat onlangs is verschenen. 

Banken in top 10

Als onderdeel van het onderzoek brengt de carrièrewebsite jaarlijks een overzicht uit van de top 50 meest favoriete werkgevers van Nederland. Net als in voorgaande jaren hebben de Nederlandse grootbanken alle drie een plaats in de top tien weten te bemachtigen. Het is Rabobank zelfs gelukt om voor het eerst sinds drie jaar weer een plek in de top drie te behalen – Rabobank staat op de derde plek. In 2013 stond Rabobank zelfs bovenaan de lijst en in 2014 stond de grootbank op de tweede plek. In de jaren die volgden bleef Rabobank echter steken op de 4e plaats. In 2015 door een opvallende eerste plek voor KLM, en in 2016 doordat Google zich op de tweede plek wist te plaatsen.

Top20 favoriete werkgevers

Ook de scores van ING en ABN AMRO hebben hen weer een plek in de top tien opgeleverd. ING staat net als voorgaande jaren op de vijfde plek. ABN AMRO is ten opzichte van 2016 één plek gedaald naar de 9e positie. Naast de grootbanken bestaat in 2017 de top tien uit #1 Philips, #2 Shell, #4 Unilever, #6 Google, #7 De Politie, #8 KLM en #10 Ahold Delhaize. 

Gunstige arbeidsmarkt

Naast de top 50 werkgevers geeft het onderzoek ook inzicht in de positieve gevolgen van het economische herstel in de huidige arbeidsmarkt. 42% van de hoogopgeleiden beoordeelt de huidige arbeidsmarkt als gunstig, ten opzichte van 15% die negatief is over de staat van de arbeidsmarkt. Verder is de baanzekerheid gestegen – 43% geeft aan absoluut zeker te weten dat zijn of haar baan het komende jaar veilig is – zijn hoogopgeleiden positief over hun kansen om snel nieuw werk te vinden – 35% denkt binnen drie maanden een nieuwe baan te kunnen hebben – maar blijven zij toch het liefst bij hun huidige werkgever – slechts 14% is actief op zoek naar ander werk.