Topmanagement ABN Amro krijgt bonus van 25 miljoen

11 maart 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Een kleine groep managers van ABN Amro krijgt een leuke bonus als beloning voor de inzet van het afgelopen jaar. Dit blijkt uit de gepubliceerde jaarverslag 2013 van de Nederlandse grootbank.

Voor zo’n 193 topmanagers van ABN Amro staat een bonus van ongeveer €24,5 miljoen te wachten, wat neerkomt op €127.000 per werknemer. De uitkering van de bonus ligt gevoelig binnen de bank omdat ABN een half jaar geleden nog bekend maakte dat het lonen van medewerkers de komende jaren wil bevriezen. Ook wil ABN Amro de arbeidsvoorwaarden, waaronder salarisgroei en bonusuitkering, veel meer laten afhangen van de financiële prestaties van de bank. 

ABN AMRO - Bonus voor Topmanagement

Bonussen binnen banking
Door de verbeterde prestaties hebben veel banken wereldwijd in de afgelopen maanden hogere bonussen uitgekeerd aan topmanagers. Zo heeft Barclays bijvoorbeeld de bonuspot voor de top met 10% verhoogd, ondanks het feit dat de bank bezig is met een massale reorganisatie. Ook zakenbankiers van UBS in Azië hebben een hogere bonus in het vooruitzicht gekregen, zij kunnen nu rekenen op gemiddeld tussen de $1 en $1,5 miljoen extra, een bedrag dat bovenop hun ‘standaard’ bonus komt.