UBS bankiers krijgen ieder miljoenen extra bonus

29 januari 2014 Consultancy.nl

Waar banken in Europa stelselmatig hun bonussen verlagen of zelfs besluiten in te trekken, heeft UBS de bonussen juist verhoogd. De Zwitserse zakenbank verhoogde vorig jaar de bonussen van Aziatische beleggingshoofden met maar liefst 10%, melden Amerikaanse bronnen.  

Royale vergoedingen

Volgens interne bronnen krijgen bankiers die beter presteren een aanzienlijke verhoging. De meeste beleggingsexperts ontvangen royale vergoedingen tussen de $1 en $1,5 miljoen extra, met uitschieters tot wel $2,5 miljoen. De topbonussen zijn niet meegerekend.

UBS bankiers krijgen ieder miljoenen extra bonus

Daarnaast zagen ook fondsmanagers van high-yield hun bonussen op jaarbasis bij UBS verdubbeld worden. Zij ontvingen 40% contant, terwijl de overige 60% in aandeeloptiepaketten zit. Ondertussen hebben Amerikaanse zakenbanken als Bank of America, Citi en Goldman Sachs juist te maken met teruglopende verdiensten op hun handel in aandelenbeleggingen.

Bonusbeleid

Naar aanleiding van de eerdere ophef rondom de beloningscultuur, stelde Jeroen Kremers, Chief Risk Officer van RBS, dat hoge bonussen niet leiden tot betere prestaties. Ook in Nederland wil men de teugels ten aanzien van bonussen strak aanhalen. Vanaf 2015 gaat in Nederland het strengste bonusbeleid van Europa in werking.

Nieuws

×

Meer nieuws over