Lex van Overmeire benoemd tot RvC lid bij Van Lanschot

31 januari 2017 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Buitengewone Algemene Vergadering van Van Lanschot NV heeft gisteren ingestemd met de benoeming van Lex van Overmeire tot lid van de Raad van Commissarissen.

Lex van Overmeire is een registeraccountant met ruim veertig jaar ervaring als accountant bij EY waarvan ruim 25 jaar als partner Audit. Bij EY vervulde Van Overmeire vooral de rol van accountant voor organisaties in de sector Financiële Instellingen. Hij gaf leiding aan de uitvoering van diverse controles en advieswerkzaamheden voor beleggingsmaatschappijen, banken, verzekeraars, zorgverzekeraars en pensioenfondsen. 

Verder vervulde Van Overmeire zo’n zeven jaar de rol van voorzitter van de Sectorcommissie Verzekeringsmaatschappijen/Pensioenfondsen bij bracheorganisatie NIVRA (tegenwoordig opgegaan in NBA). Ook diende hij als bestuurslid en penningmeester bij Stichting Grote Kerk Den Haag en Watersportvereniging Braassemermeer.

Lex van Overmeire - Van Lanschot

In december maakte Van Lanschot reeds bekend Van Overmeire te willen benoemen tot lid van de Raad van Commissarissen. Gisteren, tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Van Lanschot, werd definitief ingestemd met zijn benoeming. Van Overmeire volgt Jos Streppel op als voorzitter van de Audit- en Compliancecommissie van de Raad van Commissarissen. De Nederlandsche Bank (DNB) had reeds ingestemd met de voorgenomen benoeming van Van Overmeire.

in een reactie op de benoeming zegt de Raad van Commissarissen van de private bank: “De RvC is van mening dat Lex van Overmeire door de kennis en ervaring die hij heeft opgedaan gedurende zijn loopbaan als accountant bij verschillende financiële instellingen hem zeer geschikt maakt. De gevraagde kennis en ervaring op de in de profielschets genoemde terreinen blijkt uit zijn curriculum vitae. De gevraagde competenties heeft hij opgedaan in de door hem uitgeoefende functies en de gevolgde opleidingen.”

Lex van Overmeire wordt benoemd voor vier jaar. Zijn zittingstermijn zal aflopen op de dag van de jaarlijkse Algemene Vergadering in 2021.