Lex van Overmeire aangedragen als RvC-lid Van Lanschot

20 december 2016 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Raad van Commissarissen van Van Lanschot heeft bekendgemaakt dat zij voornemens is Lex van Overmeire als commissaris aan haar gelederen toe te voegen. De benoeming van Van Overmeire wordt behandeld tijdens de volgende aandeelhoudersvergadering en is reeds goedgekeurd door De Nederlandsche Bank.

Lex van Overmeire (1956) is een registeraccountant met ruim veertig jaar ervaring als accountant bij EY waarvan ruim 25 jaar als partner Audit. In de tientallen jaren die hij bij EY werkte – die eindigden in juni 2016 – was Van Overmeire vooral actief als accountant voor bedrijven in de sector Financiële Instellingen. In die tijd heeft hij leiding gegeven aan de uitvoering van diverse controles en advieswerkzaamheden voor beleggingsmaatschappijen, banken, verzekeringsmaatschappijen, zorgverzekeraars en pensioenfondsen.

Lex van Overmeire - Van Lanschot

Daarnaast is Van Overmeire zeven jaar actief geweest als voorzitter van de Sectorcommissie Verzekeringsmaatschappijen/Pensioenfondsen bij bracheorganisatie NIVRA (tegenwoordig opgegaan in NBA). In het verleden was hij onder meer bestuurslid en penningmeester bij Stichting Grote Kerk Den Haag en Watersportvereniging Braassemermeer.

Onlangs heeft private bank Van Lanschot bekendgemaakt Van Overmeire te willen benoemen tot lid van de Raad van Commissarissen. DNB heeft reeds ingestemd met de voorgenomen benoeming van Van Overmeire, die Jos Streppel zal opvolgen als voorzitter van de Audit- en Compliancecommissie van de Raad van Commissarissen. Zijn benoeming zal tijdens een Buitengewone Aandeelhoudersvergadering op 30 januari 2017 worden voorgedragen aan de aandeelhouders.