Mobiele app ING gebruikt spraak assistent Siri

25 januari 2017 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ING heeft het mogelijk gemaakt voor klanten met een Apple iPhone of iPad om een betaalopdracht of betaalverzoek te geven via spraak assistent Siri. Siri is de naam van de AI-stembediening voor Apple producten.

De mobiele telefoon speelt een steeds grotere rol in het regelen van bankzaken. Steeds meer consumenten in Nederland hebben de Mobiel Bankieren App van de bank waar zij klant zijn op hun smartphone staan en gebruiken deze app om onder meer hun saldo te checken, geld over te maken, en sinds kort ook om betaalverzoeken te versturen. Banken breiden de functionaliteit van hun apps steeds verder uit om het klanten zo eenvoudig mogelijk te maken hun bankzaken via de mobiele telefoon te regelen. 

ING - betalen met Siri

Zo ook ING, die medio januari een nieuwe feature heeft geïntroduceerd in zijn Mobiel Bankieren App. Sinds 17 januari kunnen ING-klanten met een Apple iPhone of iPad gebruikmaken van spraak assistent Siri. Met Siri kunnen klanten met hun stem een opdracht geven om geld over te maken of om geld te ontvangen via een betaalverzoek. Eerder startte PayPal al met het gebruik van Siri voor het geven van betaalopdrachten. 

Om een betaalopdracht te starten, ontgrendelt de klant zijn telefoon of iPad en zegt: “Hé Siri, ik wil geld overmaken”. De klant geeft vervolgens het bedrag op, waarna Siri een ingevuld betaalformulier klaarzet. Met zijn of haar vingerafdruk of mobiele pincode bevestigt de klant tot slot de betaling. Het betaalverzoek met Siri werkt voor een groot deel hetzelfde: de klant vraagt Siri om een betaling te ontvangen, geeft het bedrag op en Siri toont het opgegeven betaalverzoek. Dit verzoek kan na bevestiging worden verstuurd via bijvoorbeeld WhatsApp of e-mail. 

Naast Siri* heeft ING ook een eigen stembediening binnen de app-omgeving, genaamd Inge. Inge werd geïntroduceerd in 2014 en is zowel beschikbaar voor iOS (Apple) als voor Android apparaten.

*Siri werkt alleen als de Siri-instellingen in de ING Mobiel Bankieren App en op de iPhone of iPad aangezet zijn. Voor vingerafdrukherkenning moet TouchID zijn ingeschakeld.