PayPal betalingen via stemopdracht Siri

17 november 2016 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

PayPal klanten met een iPhone of iPad (iOS 10) kunnen tegenwoordig geld versturen of ontvangen via Siri, de stembedieningsfunctie van Apple. Betalen via stemopdracht is beschikbaar gemaakt in 30 landen en bijna evenveel verschillende talen.

Nadat verschillende FinTech bedrijven – waaronder Venmo, Circle en Square Cash – hun diensten hebben verbonden aan Apple’s stembedieningplatform Siri, heeft ook PayPal zijn peer-to-peer betaaldienst geïntegreerd met Siri. Via Siri kunnen gebruikers hun iPhone of iPad opdrachten geven via hun stem. Sinds 10 november is het ook mogelijk om een PayPal-betaalopdracht te geven op deze manier. De optie is alleen beschikbaar voor devices met het iOS 10 besturingssysteem.

In zijn persbericht laat PayPal weten dat de online betaaldienst samen met Venmo en Xoom vorig jaar $41 miljard aan peer-to-peer betalingen heeft verwerkt. Met kerst in aantocht, verwacht het bedrijf in december maar liefst 17 miljoen P2P transacties te zullen verwerken. Door PayPal te integreren in Siri wil het bedrijf betalingen naar vrienden en familie nog eenvoudiger maken.

De nieuwe Siri-functie is beschikbaar gemaakt in 30 landen wereldwijd, waaronder ook Nederland, België, de UK, Frankrijk en Duitsland.