Rabobank heeft duurzaamste koffie van Nederland

07 januari 2014 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

Na een turbulent jaar sloot Rabobank 2013 toch nog positief af. Afgelopen maand won de bank de prijs voor de meest duurzame koffievoorziening van Nederland. Sebastiaan Rooskens, Directeur Facilities van Rabobank Nederland, nam de award in ontvangst van Peter d’Angremond, directeur van Stichting Max Havelaar. Shell en Eneco eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats.

Fairtrade

Merkenvergelijkingssite Rank a Brand voerde onlangs voor de ‘Fairtrade@work’ campagne van Max Havelaar een onderzoek uit bij de veertig grootste bedrijven van Nederland. Rank a Brand keek hierbij naar de duurzaamheid van koffie, thee, cacao en rietsuiker die in de koffieautomaten van deze organisaties worden aangeboden. Rabobank kwam in het onderzoek als ‘duurzaamste’ uit de bus en ontving hiervoor de ‘Gouden Koffiekopje’ prijs.

De prijs komt grotendeels op naam van leverancier Selecta en koffiebranderij Peeze, die Rabobank het afgelopen jaar hebben voorzien van zowel Fairtrade- als biologische gecertificeerde koffie. Ook alle thee, cacao en rietsuiker die Rabobank aanbiedt in de automaten zijn bestempeld als Fairtrade en biologisch. Daarnaast worden de koffiebekers hergebruikt en zijn de koffiemachines van de Rabobnak bovendien gekenmerkt door hun zuinige en recyclebare karakter.

Rabobank wint het Gouden Koffiekopje 2013

Rabobank Foundation

Al ruim veertig jaar zet Rabobank zich in voor een betere wereld. Door middel van lokale, landelijke- en buitenlandse projecten steunt de bank met haar Rabobank Foundation kansarme en achtergestelde groepen mensen. In een reactie op de prijs laat Sebastiaan Rooskens weten: “Duurzaamheid staat bij de coöperatieve Rabobank immer hoog in het vaandel. Binnen onze eigen bedrijfsvoering geven we vanzelfsprekend het goede voorbeeld. Samen met onze leveranciers zijn we er in geslaagd om de totale keten te verduurzamen. Met als resultaat dat de eerlijke koffie uit onze automaten afkomstig is van de koffieboeren die door Rabobank Foundation ondersteund worden.”