NIBC: Stabiele inkomsten en betere kapitaalpositie

14 november 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

De stijging van de rente- en trading-inkomsten van NIBC heeft zich niet doorgezet in het derde kwartaal van dit jaar. De rentebaten zijn stabiel gebleven, maar de trading-inkomsten zijn gedaald als gevolg van herwaarderingen. NIBC is wel in staat geweest om haar kapitaal- en liquiditeitspositie te versterken. Dit blijkt uit de tradingupdate van NIBC over het derde kwartaal.

"We zijn trots dat we transacties in diverse klantsectoren hebben gesloten en we beginnen de vruchten te plukken van onze strategie waarbij we ons richten op alternatieve financieringsmethoden voor zakelijke klanten. Als onderdeel van deze strategie geeft NIBC klanten toegang tot haar expertise door als tussenpersoon op te treden", aldus Jeroen Drost, Chief Executive Officer van NIBC.

NIBC maakte geen winst- en omzetcijfers bekend in haar trading update.

NIBC - Stabiele inkomsten - Betere kapitaalpositie

Sterke kapitaal- en liquiditeitspositie

Ondanks dat markten zich herstellen in een traag tempo heeft NIBC haar kapitaal- en liquiditeitspositie verder weten te versterken. Al eerder werd bericht dat NIBC tot de best gekapitaliseerde banken behoort. De Core Tier-1 ratio van NIBC Bank steeg van 16,5% in het eerste halfjaar naar 17,5% in het derde kwartaal.

Spaartegoeden en hypotheekportefeuille

De spaartegoeden van NIBC Direct bleven stabiel in vergelijking met eerder dit jaar. De spaartegoeden in Nederland, België en Duitsland bedragen €8,3 miljard. NIBC liet verder weten dat haar hypotheekportefeuille nog steeds van goede kwaliteit is en de verliezen relatief beperkt blijven.