Delta Lloyd en NIBC werken aan nieuw kredietfonds

13 november 2013 Banken.nl 1 min. leestijd

Delta Lloyd en zakenbank NIBC werken gezamenlijk aan de vorming van een kredietfonds voor het midden- en kleinbedrijf. Dat meldt het Financieele Dagblad. Het is de bedoeling dat het nieuw te creëren kredietfonds de beschikking gaat krijgen over een bedrag van €750 miljoen. Het fonds wil zich gaan richten op bedrijven die willen groeien en daarvoor geld nodig hebben.

Delta Lloyd en NIBC werven pensioenfondsen en verzekeraars

Op dit moment zijn volgens het Financieele Dagblad Delta Lloyd en zakenbank NIBC bezig om pensioenfondsen en verzekeraars te betrekken bij het nieuwe kredietfonds, zodat zij geld in het fonds zullen gaan steken. Delta Lloyd was zelf onlangs betrokken bij het direct verstrekken van kredieten aan onder meer Vopak, FrieslandCampina en SHV.

NIBC en Delta Lloyd presenteren kredietfonds

Kredietfonds moet alternatieven MBK vergroten

“Midden- en kleinbedrijven, die op zoek zijn naar vreemd vermogen hebben nu niet meer mogelijkheden dan het uitgeven van obligaties, het direct lenen van beleggers in de Verenigde Staten of het nemen van een banklening.” Dat constateert Arnold Gast, Hoofd Credits van Delta Lloyd. Delta Lloyd en zakenbank NIBC willen daarom een nieuwe mogelijkheid, een kredietfonds voor midden- en kleinbedrijven toevoegen.

Koudwatervrees

Arnold Gast is er van doordrongen dat Delta Lloyd nog heel wat missiewerk moet verrichten. “Er is veel koudwatervrees. Institutionele beleggers gaan hier lang op studeren. Dat zijn ze gewend, om eerst honderd jaar historie op te vragen”, licht hij toe. Het fonds belooft beleggers in ieder geval  betere bescherming dan obligaties en extra rendement.