Drie nieuwe commissarissen benoemd bij SNS REAAL

21 oktober 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Jan Nooitgedagt, Jan van Rutte en Monika Milz zullen per 1 november 2013 toetreden tot de Raad van Commissarissen van SNS REAAL. Op deze datum zullen vier van de acht huidige leden aftreden. Dit meldt de bankverzekeraar. Jan Nooitgedagt, oud CFO van AEGON, wordt benoemd tot voorzitter van de RvC.

Wijziging samenstelling RvC

De nieuwe samenstelling van de RvC van SNS REAAL kent na de wijzging op 1 november zeven in plaats van de huidige acht leden. Per 1 november treden Piero Overmars, Jaap Lagerweij, Robert Jan van de Kraats en Herna Verhagen af.

"Piero Overmars, Jaap Lagerweij, Robert Jan van de Kraats en Herna Verhagen hebben in een voor SNS REAAL tumultueuze periode toezicht gehouden en de Raad van Bestuur geadviseerd in de te nemen stappen richting de toekomst. Ik waardeer het zeer dat zij ook na de nationalisatie hun verantwoordelijkheid hebben opgepakt om de continuïteit in de Raad van Commissarissen te waarborgen en ook de nieuwe Raad van Bestuur met raad terzijde te staan", aldus bestuursvoorzitter Gerard van Olphen.

SNS REAAL - Nieuwe commisarissen

Drie nieuwe leden

Jan Nooitgedagt, Jan van Rutte en Monika Milz treden per 1 november toe tot de RvC van SNS REAAL. Jan Nooitgedagt, oud CFO van AEGON en bestuurslid van Duisenberg School of Finance, wordt de nieuwe voorzitter van de RvC. Monika Milz, voorzitter van de Green Deal Board en oud Rabobank Directeur MKB Nederland en Communicatie, is benoemd tot RvC lid op aanbeveling van de Centrale Ondernemingsraad. Jan van Rutte is oud CFO van ABN AMRO en Fortis en net als Jan Nooitgedagt bestuurslid van Duisenberg School of Finance.

"De nieuw benoemde leden, Jan Nooitgedagt, Jan van Rutte en Monika Milz zijn waardige opvolgers, zij brengen expertise en ervaring mee, die voor SNS REAAL in de aankomende fase zeer van belang zijn", aldus Van Olphen.