Ralf Dekker en Rien Nagel treden toe tot RvB Rabobank

21 oktober 2013 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel

Ralf Dekker en Rien Nagel treden per 1 november 2013 toe tot de Raad van Bestuur van Rabobank Nederland. Daarmee kent Rabobank weer zes bestuursleden.  Ralf Dekker wordt eindverantwoordelijk voor de operationele ondersteuning van de bancaire dienstverlening en Rien Nagel krijgt de verantwoordelijkheid voor de marktbediening van particulieren, private bankingklanten en het MKB in Nederland. Vanuit deze rollen zullen zij een leidende rol vervullen bij de groepsbrede reorganisatie Visie 2016.

Zeskoppige Raad van Bestuur

In september meldde het Financieele Dagblad dat Rabobank werkt aan een ander bestuursmodel, waarbij de samenstelling en taakverdeling van het bestuur grondig wordt aangepast. Rabobank zou haar zeskoppige Raad van Bestuur vervangen door een tweekoppig bestuur. Volgens Rabobank was dit inderdaad één van de opties die onderzocht is, maar waar uiteindelijk niet voor gekozen is. Het past helemaal niet in de coöperatieve structuur”, zegt de woordvoerder van de bank.

Met de benoeming van Ralf Dekker en Rien Nagel heeft Rabobank weer een zeskoppige Raad van Bestuur. Wout Dekker, voorzitter van de raad van commissarissen: “Met de benoeming van Ralf Dekker en Rien Nagel is de Raad van Bestuur weer op sterkte. Het doet mij goed dat we er in geslaagd zijn om bestuurders uit de eigen gelederen te benoemen."

Ralf Dekker en Rien Nagel - RvC Rabobank

Rien Nagel

Rien Nagel is sinds 1 mei 2013 Directeur Particulieren van Rabobank Nederland. Hij neemt in de RvB de portefeuille over van de teruggetreden Van der Linden. Rien Nagel werkte ruim 25 jaar in verschillende functies in het binnenlands bankbedrijf. Hij startte zijn loopbaan in 1987 na zijn studie aan de agrarische hogeschool Larenstein als Accountmanager Bedrijven bij Rabobank Zutphen. Na enkele jaren bij Rabobank Ommen en Rabobank Hardenberg werd hij in 1995 directievoorzitter van Rabobank Winterswijk. Vervolgens gaf hij leiding aan Rabobank Aalten-Winterswijk en aan Rabobank Achterhoek-Oost. In 2007 werd Rien Nagel benoemd tot directievoorzitter van Rabobank Utrecht. Annemarie van den Berg volgt hem op en is per 1 november 2013 benoemd tot directievoorzitter bij Rabobank Utrecht.

Ralf Dekker

Met de benoeming van Ralf Dekker krijgt Rabobank een Chief Operating Officer met een groepsbrede eindverantwoordelijkheid voor de operationele ondersteuning van de bancaire dienstverlening. Ralf Dekker werkt sinds 1993 bij Rabobank Groep. Hij startte als Manager Automatiseringsbeleid bij Rabofacet, dat destijds verantwoordelijk was voor alle IT-activiteiten en facilitaire diensten binnen Nederland. Tussen 1998 en 2000 was Ralf Dekker algemeen directeur van Rabofacet. Vervolgens werd hij in 2000 lid van de Managing Board van Rabobank International. Sinds 2006 is hij Chief Operating Officer van Rabobank International. Tussen 1988 en 1993 was Ralf Dekker als zelfstandig adviseur werkzaam voor Rabobank. Ralf Dekker studeerde in 1982 af aan de Interuniversitaire faculteit Bedrijfskunde in Delft.

In september benoemde Rabobank al twee leden van de Raad van Commissarissen. Ron Teerlink (52) en Henk van Dalen (60) werden benoemd tot commissarissen van de bank.