Hans van der Linden stapt uit Raad v. Bestuur Rabobank

05 september 2013 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

Hans van der Linden (62) treedt terug uit de raad van bestuur van de Rabobank. Van der Linden, lid van de raad van bestuur sinds 1 december 2012, is verantwoordelijk voor Particulieren, Private Banking en Groep ICT.

Van der Linden heeft zijn werkzaamheden in april om gezondheidsredenen moeten neerleggen. Zijn herstel vordert, maar omdat het onduidelijk is hoeveel tijd hier nog mee gemoeid zal zijn heeft hij besloten terug te treden.

Over de opvolging van Van der Linden als lid van de raad van bestuur van de Rabobank zullen binnenkort mededelingen worden gedaan.

Rabobank - Hans van der Linden

Van der Linden studeerde economie aan de Universiteit Tilburg en werkt sinds 1975 voor Rabobank. Hij was 25 jaar actief in diverse leidinggevende functies bij onderdelen van de bank die zich richten op ondernemers en bedrijven. Vervolgens was hij Directeur Risicomanagement Aangesloten Banken en Directeur Audit Rabobank Groep. In 2009 is hij benoemd tot voorzitter van Rabo Vastgoedgroep. Sinds 1 december 2012 is hij lid van de raad van bestuur van de Rabobank.

Bestuursvoorzitter Piet Moerland: “Dit is een tegenslag voor de Rabobank. Hans is een zeer waardevolle collega. We hebben hem in december 2012 niet voor niets verwelkomd als “Raboman in hart en nieren”. Hij heeft zich 38 jaar met volle energie ingezet voor ons bedrijf, waarin hij vele leidinggevende functies heeft bekleed. Het stemt mij treurig dat onze samenwerking in de raad van bestuur van zo’n korte duur is geweest. Ik hoop van harte dat Hans herstelt van zijn oververmoeidheid en in goede gezondheid van zijn pensioen zal kunnen genieten.”

Wout Dekker, voorzitter van de raad van commissarissen: “Ik heb veel respect voor de beslissing van Hans van der Linden om terug te treden uit de raad van bestuur. Dit gaat mij persoonlijk aan het hart. Hans is in zijn zeer lange Rabobank-carrière van grote waarde voor ons bedrijf geweest. De bank doorgaat op dit moment een ingrijpend transformatieproces. We zullen het daarbij moeten stellen zonder de uitgebreide ervaring en betrokkenheid van Hans en dat is een groot gemis. Ik wens Hans het allerbeste voor de toekomst.”