Annemarie van den Berg directeur Rabobank Utrecht

09 september 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Annemarie van den Berg is per 1 november 2013 benoemd tot directievoorzitter bij Rabobank Utrecht. Zij volgt hiermee Rien Nagel op, die eerder dit jaar werd benoemd tot Directeur Particulieren bij Rabobank Nederland. Van den Berg stapt over van Rabobank Rijk van Nijmegen, waar ze op dit moment eveneens de functie van directievoorzitter bekleedt.

“We zien uit naar de komst van Annemarie van den Berg” zegt Peter Eillebrecht, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Rabobank Utrecht. “Ze heeft een mooie achtergrond in de bancaire sector en is goed in staat om op verschillende managementniveaus te verbinden. Verder is ze daadkrachtig, een teamspeler en kan ze lange en korte termijndoelstellingen van de bank met een team realiseren. Door haar benoeming is het vierkoppige directieteam weer compleet”, aldus Eillebrecht.

Annemarie van den Berg - Rabobank Utrecht

Na haar bancaire carrière gestart te zijn bij ING, is Van den Berg sinds 2005 werkzaam bij Rabobank Nederland. Hier heeft zij zich bezig gehouden met product- en risicomanagement voor de bedrijvenmarkt, maar ook met marketing en verkoopondersteuning. Sinds februari 2010 is Van den Berg directievoorzitter bij Rabobank Rijk van Nijmegen.

“Ik laat Rabo Rijk van Nijmegen met een gerust hart achter” licht Annemarie van den Berg haar overstap naar Utrecht toe. “Het werd tijd voor een nieuwe stap. En er is niets mooiers dan als inwoner van Utrecht voor Rabobank Utrecht te gaan werken. Mijn ambitie als directievoorzitter is om de coöperatie nog scherper te positioneren en om ons nog sterker te verbinden met onze leden en klanten. Een mooie uitdaging die ik met veel enthousiasme en plezier aanga”, aldus de nieuwe directievoorzitter van Rabobank Utrecht.