NIBC benoemt oud-KPMG'er Herman Dijkhuizen tot CFO

19 september 2013 Banken.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Vanaf 1 oktober is Herman Dijkhuizen de nieuwe Chief Financial Officer van NIBC. Hij neemt de lege plaats in van de in mei naar ABN AMRO vertrokken CFO, Kees van Dijkhuizen. Herman Dijkhuizen is voormalig bestuursvoorzitter van KPMG, waar hij sinds het begin van zijn loopbaan in 1979 werkzaam is geweest.

Herman Dijkhuizen

Tot 30 september 2012 was Dijkhuizen voorzitter van de Raad van Bestuur van KPMG. Hij was tevens lid van het Global Executive Team van KPMG International en vervulde verschillende senior functies in Nederland, Duitsland en Tsjechië. In 1994 is Dijkhuizen benoemd tot partner bij KPMG. Dijkhuizen heeft gestudeerd aan de Nyenrode Business Universiteit.

"Na 34 jaar met veel plezier te hebben gewerkt aan de audit en advisory-zijde van het bedrijfsleven, kijk ik er naar uit om bij te kunnen dragen aan de realisatie van de doelstellingen van NIBC Bank. Ik ben zeer onder de indruk van de professionaliteit, ambities en ondernemingsgeest van NIBC, en ik kan niet wachten om samen met de getalenteerde en ervaren medewerkers van NIBC de bank te helpen haar financiële positie verder te versterken", aldus Herman Dijkuizen.

Herman Dijkhuizen CFO

Naast zijn nieuwe functie als CFO bij NIBC blijft Dijkhuizen actief als Voorzitter van de Audit Committee van Unicef Nederland en als Voorzitter van de Audit Committee van de Stichting VU-VUmc.

Jeroen Drost, CEO NIBC

"Wij zijn zeer verheugd over de toetreding van Herman tot de Raad van Bestuur van NIBC als onze Chief Financial Officer. Gezien zijn jarenlange ervaring in verschillende managementfuncties in de zakelijke dienstverlening, met een speciale focus op de financiële sector, zijn staat van dienst op het gebied van strategieontwikkeling en de 'can-do mentality' die hij deelt met alle leden van de Raad van Bestuur, hebben wij er het volste vertrouwen in dat hij de komende jaren een waardevolle bijdrage zal leveren aan de verdere uitwerking en implementatie van de strategie van NIBC."