NIBC: CFO Kees van Dijkhuizen verlaat NIBC per 1 mei

01 maart 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Chief Financial Officer (CFO) en Vice Chairman van NIBC, Kees van Dijkhuizen, verlaat per 1 mei 2013 de organisatie na 7,5 jaar voor de bank actief te zijn geweest. Kees van Dijkhuizen zal per 1 juni 2013 aantreden als CFO bij ABN AMRO.

Kees begon in december 2005 bij NIBC als CFO en heeft een substantiële bijdrage geleverd aan het versterken van de winstgevendheid en funding- en solvabiliteitspositie van NIBC. Hij speelde een grote rol in het loodsen van de bank door de financiële crisis. Details over de opvolging van Kees worden tezijnertijd bekendgemaakt.

Wim van den Goorbergh, Voorzitter van de Raad van Commissarissen van NIBC
"Wij vinden het heel jammer dat Kees NIBC verlaat, maar zijn dankbaar voor zijn bijdrage van de afgelopen jaren aan de hervorming van de bank naar een financieel gezonde organsiatie, die vol vertrouwen de toekomst tegemoet ziet. Zijn toewijding is van groot belang geweest voor de bank. Namens de gehele Raad van Commissarissen wil ik Kees bedanken voor het inzetten van zijn uitgebreide ervaring en leiderschap gedurende de afgelopen 7,5 jaar."

Jeroen Drost, Chief Executive Officer van NIBC
"Kees heeft een belangrijke rol gespeeld in het bouwen van de sterke en goed gekapitaliseerde bank die we nu zijn. NIBC is financieel zeer gezond, mede door de voortdurende betrokkenheid en focus van Kees op het versterken van de kapitaalsbasis en het beheersen van de kosten. De gehele Managing Board vindt het jammer dat hij ons verlaat. We wensen Kees het allerbeste in zijn verdere carrière en zullen hem missen als een collega en als een vriend."