KAS Bank en dwpbank starten joint venture Secpoint

04 september 2013 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

KAS Bank en de Duitse dwpbank zijn een platform voor effectentransacties gestart. Dat maakte de Amsterdamse effectenbank bekend.

Het Europees securities processing platform Secpoint ondersteunt Europese banken en andere financiële instellingen op het terrein van effectentransacties. Secpoint gaat de back office activiteiten volledig uitvoeren. Tevens gaat het platform de individuele participantenadministratie voor premie pensioen instellingen (PPI’s), verzekeraars en andere regelingen uitvoeren.

Secpoint

Secpoint is een 50/50 joint venture van KAS Bank en dwpbank. De operationele risico’s van de financiële instellingen worden tot een minimum teruggebracht door gebruik te maken van één centraal platform voor back office activiteiten. Het platform is gebaseerd op het huidige platform van de dwpbank in Duitsland. Daar worden 5,5 miljoen individuele rekeningen beheerd van 1500 financiële instellingen.

“Het idee achter Secpoint is simpel en veelbelovend,” zegt Ron Stommel, directeur Secpoint. “Banken en andere financiële instellingen in heel Europa worden geconfronteerd met hoge kosten en de nodige risico’s bij de implementatie van nieuwe wet- en regelgeving in hun verwerkende systemen. Deze kosten en risico’s kunnen worden gereduceerd als banken hun back office activiteiten uitbesteden aan Secpoint, een neutrale, niet-concurrerende en onafhankelijke organisatie. Hoe meer Europese banken en andere financiële instellingen gebruik maken van ons platform voor het verwerken van effectentransacties, hoe goedkoper de uitvoering wordt.” Secpoint is de logische stap voor een nog efficiënter verwerkingsproces volgens Stommel.

Peer Hanning, sales directeur van dwpbank zegt: “We geloven in het potentieel en de groei van Secpoint, dwpbank heeft in Duitsland een bewezen track record op het gebied van securities processing op één centraal platform. Door het bundelen van transactievolumes in Nederland zullen we ook voldoen aan de behoeften van de Nederlandse financiële sector. Door de verwerking van effectentransacties uit te besteden via Secpoint kunnen zij zich verder focussen op hun kernactiviteiten en de dienstverlening aan de klant.”