De 10 beste Finance werkgevers voor studenten en starters

29 november 2016 Banken.nl 2 min. leestijd

ABN AMRO, Rabobank en ING zijn volgens Nederlandse studenten en young professionals de beste financiële dienstverleners om hun carrière te starten. Andere bedrijven die hoog scoren zijn onder meer de Belastingdienst, Achmea, De Nederlandsche Bank en AEGON.

Ieder jaar voert Memory Group, een platform dat starters helpt zich te oriënteren op de arbeidsmarkt, onderzoek uit naar de populariteit van werkgevers. Aan de 2016-editie van het onderzoek hebben 2.300 studenten (vanaf een jaar vóór hun afstuderen) en young professionals (tot en met vijf jaar werkervaring) deelgenomen, van wie 94% WO of HBO niveau heeft. Deelnemers werd gevraagd welke werkgevers zij zien als de beste springplank voor hun (toekomstige) carrière.

Top 10
In de top 10 first employers zijn twee banken te vinden. Op de achtste plek prijkt als hoogstgeplaatste finance-werkgever ABN AMRO, die op de voet gevolgd wordt door Rabobank op #9. Rivaal ING haalt het net niet tot de top 10, met een elfde plaats – een stijging van 5 plekken ten opzichte van vorig jaar. De banken moeten het voornamelijk afleggen tegen grote Nederlandse multinationals zoals Heineken, KLM, Shell en Unilever (in de top 5) en Philips op #6. Google is met zijn #2 de hoogste buitenlandse speler en Coolblue – die een stormachtige stijging van 25 plaatsen heeft gemaakt – pakt als kleinere speler de zevende plaats. ASML sluit de top 10.

Branche top 10
Na de grootbanken blijkt de Belastingdienst bovenaan het lijstje te staan van beste werkgevers voor starters op de arbeidsmarkt in de financiële dienstverlening. De fiscus is 8 plaatsen gestegen ten opzichte van de top 100 van vorig jaar en staat net onder ING. De volgende financiële dienstverlener is Achmea, die op de 28e plaats staat. De rest van de top 10 finance werkgevers voor starters bestaat uit De Nederlandsche Bank (DNB), AEGON, Triodos Bank, SNS REAAL/VIVAT en op de tiende plaats ASR. Van deze spelers heeft #75 Triodos een stijging doorgemaakt van 4 plaatsen in de top 100 en #97 SNS viel vorig jaar nog buiten de top 100. DNB en AEGON daalden beide enkele plaatsen. ASR valt nog net buiten de top 100.