Van Lanschot wint SponsorRing Kunst&Cultuur

25 november 2016 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Van Lanschot heeft tijdens de uitreiking van de SponsorRingen 2016 een SponsorRing gewonnen in de categorie Kunst&Cultuur. De private bank heeft de winst te danken aan de sponsoring van het nieuwe entreegebouw van het Van Gogh Museum. Ook Rabobank was genomineerd in de categorie Kunst&Cultuur voor haar sponsoring van Jheronimus Bosch 500.

SponsorRing
Om bedrijven, die zich op het gebied van sponsoring onderscheiden, in het zonnetje te zetten worden ieder jaar door stichting SponsorRing de gelijknamige prijzen uitgereikt. Voor de editie van 2016 werden in totaal 43 cases ingezonden, waarvan er 18 genomineerd zijn voor een van de SponsorRingen. Op 24 november werden de SponsorRingen uitgereikt tijdens een feestelijk event in de Kromhouthal te Amsterdam.

Van Lanschot wint SponsorRing Kunst&Cultuur

Van Lanschot
Van Lanschot heeft tijdens de uitreiking van de SponsorRingen 2016 een SponsorRing gewonnen in de categorie Kunst&Cultuur. “Van Lanschot richt zich in haar sponsoring sinds 2015 op kunst. De sponsorpropositie bestaat uit diverse pijlers. De eigen collectie, educatie, de Van Lanschot Kunstprijs en de sponsoring van de nieuwe entree van het Van Gogh Museum”, aldus de bank. “Het Van Gogh Museum is het tweede cultuurmerk ter wereld en het eerste in Nederland. Met het nieuwe entreegebouw richt het museum zich nog meer op de (jonge) Nederlandse bezoeker.

Onder de 18 genomineerde cases bevonden zich ook andere financiële instellingen. In de categorie Kunst&Cultuur gingen beide nominaties naar banken. Rabobank ontving de nominatie voor de sponsoring van Jheronimus Bosch 500, een meerjarige ‘manifestatie’ waarin het werk van ‘duivelskunstenaar’ Jheronimus Bosch (circa 1450 - 1516) centraal staat. 

ING was genomineerd in de categorie ‘Entertainment&Events’, met zijn sponsorschap voor The Flying Dutch, het grootste open air dance event van Nederland. Andere genomineerden in deze categorie zijn KPN - Dance Dance Dance, We Fashion - Sponsorship The Voice Kids en Ziggo - Guus Meeuwis: dat is het plezier van Ziggo.