IT'ers SNS mogen onbeperkt Capgemini trainingen volgen

24 augustus 2016 Banken.nl 3 min. leestijd

IT-medewerkers van SNS kunnen het komende jaar onbeperkt gebruik maken van opleidingsprogramma’s en trainingen van Capgemini Academy, de opleidingspraktijk van IT-gigant Capgemini.

SNS en Capgemini Academy hebben een overeenkomst afgesloten voor een ‘All You Can Train’ programma. De overeenkomst houdt in dat ruim 100 IT-medewerkers van de financiële dienstverlener voor een periode van één jaar een onbeperkte en vrije keuze kunnen maken uit de open roostertrainingen van Capgemini Academy. Medewerkers kunnen naar gelang hun eigen ambitie of doelstellingen de gewenste trainingen zelf online boeken en volgen. Doel hiervan is om de medewerkers van SNS zelf de mogelijkheid te geven om zoveel mogelijk up-to-date skills te ontwikkelen en de drempel voor het volgen van nieuwe opleidingen weg te nemen, aldus de bedrijven in een gezamenlijk persbericht. 

Het gaat onder meer om trainingen op gebied van Java, Agile/Scrum, ITIL/BISL en Business Analyse, thema’s die de afgelopen jaren steeds belangrijker worden in de bedrijfsvoering van de financiële sector. Banken als SNS moeten meebewegen met veranderende trends in de samenleving, hierbij is de adoptie van technologie en nieuwe (digitale) businessmodellen van cruciaal belang. Zo worden banken steeds meer bedreigd door grote tech-reuzen en krijgen ze te maken met de opkomst van kleine, vaak niche spelers, in de meeste gevallen innovatieve techspelers (‘FinTechs’). Methodieken en vaardigheden als scrum en agile spelen hierbij een grote rol in het effectief organiseren van de business en het ontwerpen van nieuwe diensten, om zodoende concurrerend te blijven in de markt. 

IT van SNS volgen Capgemini trainingen

“De digitale transformatie die onze samenleving nu doormaakt, stelt hoge eisen aan het opleidingsniveau van IT-professionals. Zij moeten niet alleen anticiperen op de snel veranderende vraag vanuit de business, maar ook kunnen omgaan met steeds weer nieuwe technologische mogelijkheden”, zegt Debby Jansen, General Manager bij Capgemini Academy in Nederland.

Mirjam Verhoeven, CIO bij SNS Bank, laat weten dat SNS er alles aan doet om de dienstverlening van de bank perfect aan te laten sluiten bij de behoeftes van hun klanten. “De dienstverlening naar onze klanten is meestal digitaal. Onze IT-medewerkers spelen daarin een belangrijke rol. Samen met hen werken wij aan hun ontwikkeling, waarvan zij en onze klanten maximaal profiteren.”

Financiële afspraken over het ‘All You Can Train’ programma zijn niet bekendgemaakt.

Bankiers op IT-training
De vraag naar IT-trainingen vanuit de bankensector neemt de komende jaren naar verwachting fors toe. Door technologische ontwikkelingen als digitalisering, automatisering en de opkomst van robotisering veranderen banken steeds meer in IT-fabrieken, met als gevolg dat de behoefte voor IT-vaardigheidsontwikkeling groter wordt. Onderzoek van KPMG laat bijvoorbeeld zien dat vandaag de dag 22% van alle werknemers in de Nederlandse bankensector op de IT-afdeling actief is (ter vergelijking: dit was ‘slechts’ 12% in 2007) en het aandeel van IT-professionals loopt volgens de onderzoekers de komende jaren verder op.