Rabobank sluit samenwerking met ZIB Crowdfunding

07 juli 2016 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na eerdere samenwerkingen te zijn aangegaan met crowdfunding platformen heeft Rabobank opnieuw een crowdfunder aan zijn palet met financieringsmogelijkheden toegevoegd. De bank gaat vanaf begin deze week actief MKB’ers met een financieringsbehoefte rondom vastgoed of vaste activa doorverwijzen naar ZIB Crowdfunding.

Eerder in 2016 sloot Rabobank een samenwerking met crowdfundingplatforms Collin Crowdfund en Oneplanetcrowd. Als de bank ondernemers met een financieringsbehoefte niet of niet volledig kan voorzien van het gewenste bancaire krediet, verwijst de Rabobank hen door naar Collin Crowdfund of naar Oneplanetcrowd – afhankelijk van welk van de twee platforms beter aansluit bij het financieringsdoel. Begin juli heeft de bank nog een crowdfunding platform toegevoegd aan zijn lijst met crowdfundpartners.

Rabobank sluit samenwerking met ZIB Crowdfunding

ZIB Crowdfunding
Eerder deze week kondigden Rabobank en ZIB Crowdfunding aan dat zij zullen gaan samenwerken om ondernemers te helpen bij het beter en sneller gefinancierd krijgen van hun plannen. ZIB Crowdfunding richt zich op financieringen aan Nederlandse MKB-ondernemingen ten behoeve van vastgoed of overige (vaste) activa. De crowdfunder is een initiatief van Zeeland Investments Beheer, en rondde vorig jaar het grootste crowdfunding project voor de zorg in Nederland succesvol af - €10,6 miljoen voor de nieuwbouw en renovatie van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Vlissingen. ZIB Crowdfunding richt zich voornamelijk op de zorgsector, commercieel en recreatief vastgoed, woningportefeuilles en overige maatschappelijk relevante projecten.

ZIB Crowdfunding laat weten ‘verheugd’ te zijn met de partnership met Rabobank. “Het betekent veel nieuwe kansen voor ondernemen in Nederland en dat is goed nieuws. De samenwerking met Rabobank geeft ZIB Crowdfunding de kans verder te groeien. We kunnen méér ondernemers gaan helpen hun groei te realiseren”, aldus Nathalie Oosterlinck-IJsebaert, operationeel directeur van ZIB Crowdfunding. “Naast projecten die via ons eigen netwerk binnenkomen, zullen er in de toekomst ook via Rabobank projecten worden aangedragen.”

Voor de Rabobank sluit het partnership aan op zijn streven om “de financiële motor voor ondernemend Nederland” te worden. Volgens de bank kan crowdfunding een goed alternatief vormen voor ondernemers die voor financiering van hun plan geen of maar deels bancair krediet kunnen verkrijgen.