KAS BANK uitgeroepen tot Custodian of the Year 2016

29 juni 2016 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bij de uitreiking van de European Pensions Awards in Londen is KAS BANK uitgeroepen tot ‘Custodian of the Year’. De effectendienstverlener ziet het winnen van de award als een erkenning van zijn vooraanstaande rol als effectenspecialist voor de Europese pensioensector. Vorig jaar won Société Générale Securities Services deze award.

European Pensions Awards 2016
De Awards zijn een initiatief van European Pensions Magazine, het vakblad voor beleidsmakers en bestuurders in de Europese pensioensector. De onafhankelijke jury bestaat uit experts uit verschillende sectoren in de pensioenindustrie. KAS BANK was genomineerd samen met BNP Paribas Securities Services, Northern Trust, Société Générale en State Street.

European Pensions Awards 2016

Kostenbenchmark onderscheidende factor
In haar motivatie voor het toekennen van de Award verwees de jury onder andere naar het kostenbenchmarkinitiatief van KAS BANK. Zij ziet dit initiatief als een belangrijke stap naar meer transparantie over de kosten van pensioenfondsen in de gehele waardeketen van het beleggingsproces. Bovendien maakt de benchmark duidelijk hoe deze kosten zich verhouden ten opzichte van de kosten van een vergelijkbare groep pensioenfondsen. Bestuurders, deelnemers en andere belanghebbenden krijgen daardoor beter inzicht in de beheerkosten van het fonds.

Erkenning
Pat Sharman, Managing Director KAS BANK UK Branch nam de Award in ontvangst. “Wij beschouwen het winnen van deze Award als een mooie erkenning van onze vooraanstaande rol als effectenspecialist voor de Europese pensioensector. Wij gaan dan ook onverminderd verder met het ontwikkelen van innovatieve diensten en oplossingen voor pensioenfondsen als antwoord op de voortdurend veranderende marktomstandigheden.”

Sikko van Katwijk, voorzitter van de Raad van Bestuur, beschouwt de Award als een stimulans voor het verder ontwikkelen van de Custodian Principles van KAS BANK, een set morele en culturele waarden die de bank richting geeft bij de invulling van haar rol als moderne custodian die haar klanten helpt om zich voor te bereiden op toekomstige groei.