Peter Blom (Triodos Bank) voorzitter RvT MVO Nederland

17 juni 2016 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Peter Blom, CEO van Triodos Bank, is de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van MVO Nederland. Dit maakte MVO Nederland bekend. Hij volgt daarmee Simon van Driel op, die sinds 2009 voorzitter van MVO Nederland was.

MVO Nederland
MVO Nederland is het expertisecentrum voor Nederlandse bedrijven die streven naar maatschappelijk verantwoord ondernemen. Meer dan 2000 bedrijven zijn aangesloten bij deze netwerkorganisatie.

Met de komst van Peter Blom als voorzitter en de eerder aangekondigde benoeming van Maria van der Heijden als directeur-bestuurder van MVO Nederland heeft MVO Nederland dit jaar een nieuwe aansturing. Willem Lageweg, mede oprichter en directeur-bestuurder van MVO Nederland, draagt op 1 juli a.s. zijn functie aan Maria van der Heijden over. 

Peter Blom

Peter Blom
Peter Blom (1956) studeerde economie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In 1980, het jaar waarin de bank werd opgericht, trad hij in dienst bij Triodos Bank. In 1989 werd hij benoemd tot directeur en in 1997 tot voorzitter van de Raad van Bestuur. Triodos Bank wil het voor mensen, bedrijven en organisaties mogelijk maken hun geld te gebruiken op een manier die mens en milieu ten goede komt en duurzame ontwikkeling bevordert. Volgens de bank past deze missie past heel goed bij de missie van MVO Nederland om bedrijven te stimuleren tot maatschappelijk verantwoord ondernemen.